Sakarya'da 1 ayda terör örgütü sebebiyle 84 kişi yakalandı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, son bir ayda yapılan operasyonda terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 84 kişiden 11'i tutuklandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada:

''Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla 30 Ocak ile 02 Mart 2018 tarihleri arasında toplam (84) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış, adli mercilere sevk edilen (11) şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiş, (17) şahsa adli kontrol tedbiri uygulanmış, (24) şahıs adli mercilerce serbest bırakılmış, (17) şahıs Emniyet Müdürlüğünden salıverilmiş, gözaltında bulunan (8) şahsın işlemleri ile firari olan (7) şahsın yakalanmasına yönelik olarak çalışmalara devam edilmektedir.

FETÖ/PDY terör örgütü ile ilgili olarak (72) şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmış, (3) şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (15) şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulanmış, (22) şahıs adli mercilerce serbest bırakılmış, (17) şahıs Emniyet Müdürlüğünden salıverilmiş, gözaltında bulunan (8) şahsın işlemleri ile firar olan (7) şahsın yakalanmasına yönelik olarak çalışmalara devam edilmektedir.

DEAŞ terör örgütü ile ilgili olarak (5) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış, (2) şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (1) şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulanmış, (2) şahıs adli mercilerce serbest bırakılmıştır.

PKK/KCK terör örgütü ile ilgili olarak (5) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış, (4) şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, (1) şahsa Adli Kontrol tedbiri uygulanmıştır.

DHKP/C terör örgütü ile ilgili olarak (2) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış, (2) şüpheli şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimizde terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen mücadele kararlılıkla devam edecektir.'' dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]