Sakarya Valisi Coş, TGRT Haber'de gençlerle buluştu

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, TGRT Haber'de gençlerin sorularını yanıtladı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz darbe girişiminde Sakarya'da yaşanan olayları TGRT Haber'de anlattı. ''Gençlerle Büyü kBuluşma'' adıyla düzenlenen programda gençlerden gelen soruları yanıtlayan Vali Coş, ''15 Temmuz gecesinde gençlerimiz kahraman gibi davrandı. eğer İstanbul-ankara düşseydi, Sakarya direniş merkezi olarak karşı gelmeye devam edecekti. Çok şükür bunlara gerek kalmadı. O gün yüzbinlerce Sakaryalı hemşehrimiz, her türlü fedakarlığı göze almıştır. Sizlerin vasıtasıyla Sakaryalı hemşehrilerimize teşekkürlerimi, şükranlarımı ve minnetlerimi iletiyorum'' dedi.

Soru: ''Sayın Vali, FETÖ'den tehdit aldınız mı?''

Vali Coş: ''Zaman zaman çeşitli tehditler söz konusu oluyor. ama Hz. Alinin güzel bir sözü var: Ecel, ölüme manidir demiştir. Biz de aynısını söylüyoruz. allah nasıl bir ömür yazdıysa onu yaşarız. Çekinmeyiz, korkmayız, yılmayız. Milletimize hizmetten, devletimize sadakattan hiçbir şekilde vazgeçmemiz öz konusu değildir. Elimizden gelen ne varsa milletimizin duasıyla yerine getireceğiz.'' dedi.

Soru: Türkiye-Batı kıyaslaması yaparsak hangisi daha güvenli?

Vali Coş: ''Bu örgüt dini islami bir örgüt değildir herşeyıyle gayrimilli bir casusluk teşkilatıdır. Düşmanlarımızın uşağı olan hain bir yapıdır.  Türkiye, dünyanın en güvenli ülkesidir. Türkiye, Avrupa'ya geçecek tehditin önlendiği bir yer. Eğer Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehditler, diğer ülkelerde olsaydı onlar dayanamazdı.'' dedi.

Soru: Basında sıklıkla uyuşturucu hakkında haberler çıkıyor. Neler söylemek istersiniz, Sakarya'da çok yaygın mı?

Vali Coş: ''Zararlı alışkanlıklarla mücadeleler etkin bir şekilde sürdürülüyor. Geçtiğimiz yıl içinde 144 bin gencimizi bu konuda biliçlendirdik. İnşallah bedenen ve ruhen sağlıklı bir gençlik için çalışmalarımız devam edecek. Bu gençlerimizin anne ve babalarına da teşekkür ediyorum.

Tabi uyuşturucu büyük bir gayrimeşru sektör. Haram-helal bilmeden bu işi sürdürmek isteyen gençlerimizi zehirle tanıştırmak isteyen bir çok insan var. İlk amaç, arzın azaltılması. Operayonlarla üretimi yok etmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan talebin azaltılması. Bunun için eğitim çalışmaları yapıyoruz.

Sakarya'da çok yaygın olduğunu söyleyemeyiz. Bu konuda aşırı bir durum yok. Geçen yıl bu konuda 520 kişi hakkında işlem yapıldı. Geçen yıl yine uyuşturucu sevkiyatlarına da geçit vermedik. Bağımlı olmuş olanlar için de bırakabilmeleri için tedavi işlemleri başlattık.'' dedi.

Soru: 15 Temmuz'dan sonra valiliğiniz bünyesinde gençlerle daha çok birlikte olmaya başladınız mı?

''Güzel sorunuz için teşekkür ederim. Değerli arkadaşlar bizim yönetim anlayışımızda en önemli husus dayatmacı değil, beklentilere ne ölçüde cevap verdiğimizdir. Gençlerin fikirleri bizler için çok önemli. Bu doğrultuda basından, sosyal medyadan yararlanıyoruz. Hatta doğrudan mesajlara bile önemli konularda cevaplamaya çalışıyoruz. Bizim hizmetimiz bireyselden ziyade, toplumsal bir hizmet. İhtiyaçların ne olduğunu belirleyip ona göre hizmet vermeye çalışıyoruz. Sadece gençler değil çocuklara da sevgimiz, saygımız, güvenimiz büyük.'' dedi.

 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]