Sakarya, seçim sonucunu kutluyor

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa değişikliği için yapılan referandum seçiminin resmi olmayan sonuçlarından ''evet'' çoğunluğunun çıkmasıyla, Demokrasi Meydanı'nda kutlamalar başladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye genelinde %51.34, Sakarya genelinde %68,9 ile ''evet'' sonucunun çıkması sebebiyle 'evet' oyu verenler, kutlamalara başladı. Bazı yerlerde havai fişek atılırken, ilçelerde ve şehir merkezinde küçük küçük gruplar halinde yürüyüşler ve konvoylar yapıldı.

Demokrasi Meydanı'nda ise 15 Temmuz nöbetlerini anımsatan görüntüler oluştu. Kutlamalara Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu:

“Beşikte sallarız dünyayı da dedik ve sandıkları salladık. Hani bize hayırlısı olsun diyorlardı ya. Evet, şimdi hayırlı olsun. Söz milletin oldu. Artık söz kayıtsız şartsız milletin haline dönüştü. Girilmedik ev, anlatmadık insan bırakmadık. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya yine Cumhurbaşkanımıza, milletimize en güçlü desteği veren şehirlerin başında geldi. Teşekkürler Sakarya. Hamdolsun Sakarya bir kez daha bizi mahcup etmedi. Hamdolsun Sakarya bir kez daha Ankara’ya en güçlü desteği verdi. Ama bu sefer bu destek devletin milletin geleceği için verildi. Bunun kıymeti paha biçilemez. İki ayı aşkın bir zamandır beraberce yollara döküldük. Şehrin muhtarlarından, esnaflarından, STK’larından, sendikacılarından Allah razı olsun. Kadınlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Bundan sonra da bu desteğe, bu güvene layık olmak için gece gündüz hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizi çok güzel, aydınlık günler bekliyor. Allah hepinizden razı olsun.”

Hayırlı olsun

Demokrasi Meydanı’nda birçok defa bir araya geldiklerinin altını çizen AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “15 Temmuz gecesi, o hain, o karanlık gece başladığında da buradaydık. Rabbime şükürler olsun ki vefakâr, cefakâr Sakaryalı hemşerilerimizle bugün bu meydanda milletin bayramını kutluyoruz. Türkiye önünü bu kararla çok daha aydınlık günlere açtı. Bu karar çıkmasın diye milletin kanaatine gönlüne kumpas kurmaya çalışanlara, aklını çelmeye çalışanlara bu millet öyle güçlü bir cevap verdi ki inşallah bu cevap 2024’te de 2034’te de daha güçlenerek devam edecek. Kapı kapı dolaştık. Hemşerilerimizle bir araya geldik. Her türlü yalana fitneye karşı sabırla doğruyu anlatmaya gayret ettik. Nice yollar aşındırdık. Rabbimize çok şükürler olsun ki kahraman Sakarya’m, aziz milletim, Türkiye’m bu kumpası bozdu. Bu zafer tüm Türkiye’ye ve İslam âlemine hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Sakarya ayağa kalktı

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “İki aydır bir taraftan mecliste bir taraftan sahalarda çalıştık. Çok şükür ki bu akşam bir zaferle sonuçlandı. Ülkemiz inşallah 17 Nisan’da yeni bir Türkiye’ye uyanacak dedik. Bu akşam bu yeni Türkiye oluşumu gerçek oldu. Mücadelesi verilen bu değerli yolda bundan sonra önümüzde bir problem olmadan yürüyeceğiz. Sakarya bir kez daha ayağa kalktı ve gerekeni yaptı. Bu bölgenin en yüksek oyunu verdiniz ve gerekeni yaptınız. Bizde Ankara’ya bu güçle gidiyoruz ve bundan sonra inşallah her şey daha kolay olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Zafer konuşmasına teşkilat mensuplarını selamlayarak başlayan AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün:

“Sakarya’nın her bir evine giren cefakâr kadınlarımıza selam olsun. Başbakanımızın mektubunu bütün gençlere ulaştıran ve sahalardan hiçbir zaman eksik olmayan genç kardeşlerime selam olsun. Kardeşlik şehri Sakaryalı hemşerilerime selam olsun. 15 Temmuz gecesi bu meydanın adını siz koymuştunuz. Bu meydanın adı artık Demokrasi Meydanı demiştiniz. Görüyorum ki demokrasiye aşık bir millet olarak bugün bu meydanı doldurmuş ve o gecenin anlamını bir kez daha burada oluşturmuşsunuz. Mecliste anayasa paketini geçirdiğimizde ‘artık söz de karar da bu yüce milletin’ demiştik. Milletimiz kararını verdi ve evet dedi. Sakarya bir kez daha farkını gösterdi. Oylarını artırarak tarihi bir rekorla yüzde 68,1 ile bu değişikliğe evet dedi. Arkamızda siz oldukça bundan sonra daha nice zaferlere imza atacağız. Bu bir başlangıç. 17 Nisan yeni bir Türkiye ortaya çıkacak. Bizler bu desteğin karşılığını vermek için çok çalışacağız, çok koşacağız, aldığımız oyların hakkını helal ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye ortalamasına ciddi katkı


AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Anayasa maddeleri meclisten geçtikten sonra tam 75 gündür hep beraber sahadayız. Öncelikle kadın kollarımıza canı gönülden teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Hakikaten inanılmaz bir çalışma yaptılar. Hane hane dolaştılar. Gittikleri yerde bir iz bıraktılar. Genç kardeşlerimizin heyecanına layık olmak için canla başla mücadele ettik. Gençlerimize teşekkür ediyorum. Sahada her dakika yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilat mensubu olmayıp teşkilat mensuplarından daha fazla çalışan Sakaryalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Evlerinde seccadeleri başında bizlere dua eden gönül insanlarına teşekkür ediyorum. Sonucun ülkemiz, şehrimiz ve gönül coğrafyamız için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Sakarya her seçimde oylarını artırdı. 7 seçimdir yükselişimiz devam ediyor. Bugün Türkiye ortalamasına ciddi bir katkı sağladık. Güçlü bir oy oranıyla Ankara’ya yüzümüzü ak ettiniz. 15 Temmuz’da Sakarya nasıl tarih yazdıysa yine tarih yazdı. Bu tarihte yine beyaz sayfalar açılacak ve bu sayfalara çok güzel şeyler yazacağız. Yeni zaferlere beraber imza atacağız.”dedi.

Konuşmaların ardından kutlama programı, havai fişek gösterimi sonrasında sona erdi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]