Sakarya, seçim için sandığa gitti

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı.

Vali Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, oylarını kullanacağı Adapazarı ilçesi 15 Temmuz Camili Mahallesi'ndeki Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu'na geldi.

"2238" numaralı sandıkta oyunu kullanan Balkanlıoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Esma Balkanlıoğlu da aynı sandıkta oyunu kullandı.

Balkanlıoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 900 polisin aktif olarak görev yaptığını söyledi.

Jandarma teşkilatının da bölgesinde görevli olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "İlimizde hem seçim kampanyası dönemi hem de seçim esnası bir sıkıntı olmadan devam ediyor. Vatandaşımız rahatlıkla oylarını kullanıyor, dilediği partiye oylarını veriyor. Memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. Çok güzel bir seçim atmosferi oldu. Memleketin geleceği açısından hakkımızda ne hayırlısıyla Allah onu nasip etsin diyoruz." ifadelerini kullandı. 

Görevlilerle hatıra fotoğrafı çektiren Balkanlıoğlu, daha sonra okuldan ayrıldı.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Kenan Sofuoğlu, Muhammet Levent Bülbül gibi tüm partilerin milletvekili adayları oylarını kullandı.

Hendekli AK Parti Sakarya milletvekili adayı Ali İnci, MHP Sakarya milletvekili adayı Levent Bülbül ve İyi Parti Sakarya milletvekili adayı Ümit Dikbayır, erken saatlerde oy kullanacakları okullara geldi. Milletin bugün tercihini sandığa yansıtacağını vurgulayan Bülbül, "Ortaya çıkacak neticeler, inşallah memleketimize ve milletimize hayırlar getirir. Oyumuzu kullandık, sandıkları ziyaret ediyoruz. Sandıklarda görevli olan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyoruz. İnşallah katılımın yüksek olduğu, gerçek manada tercihlerin sandığa yansıyacağı bir seçim olur ve Türkiye inşallah rahat bir nefes alır diye ümit ediyorum, Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun." şeklinde konuştu.

Hiçbir beklentisi olmadan çalışmalara katıldığını ifade eden Sofuoğlu, "Bugün artık seçim günü, umut ediyorum ki buradan çıkan sonuç ülkemiz için hayırlı olur. Çok önemli bir gün, sabırsızlıkla bekliyoruz. Öngörülen, düşünülen şeyler var ama son nokta bugün koyulacak. İnşallah yarın yepyeni bir güne başlarız, ülkemiz ve gelecek için çok güzel olacak." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Sakarya'da kullandı.

Seçimlerin ülke için demokrasi sınavı olduğunu ifade eden Özkoç, "Ülkemin insanları büyük bir sağduyuyla sandığa gelip oylarını kullanıyorlar. Çok güzel bir seçim atmosferi geçirdik onun için tüm insanlarımıza teşekkür ediyorum. Sonuçlar hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu. 

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

YSK yani Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimine göre bugün oy kullanma saatleri saat 8.00 ile 17.00 olarak belirtildi. 17.00'da oy verme işlemi sona erdi ve takiben sandıkların kapanması ile oyların sayım aşamasına geçildi.

 

 

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]