Sakarya müftülüğü din görevlileri darbeye karşı yürüdü.

Sakarya Müftülüğü’nce organize edilen “Darbelere karşı Milli İrade Yürüyüşü” için ikibini aşkın din görevlisi aileleriyle birlikte saat: 22:15’te Adapazarı Şerefiye Camii’nde toplanarak, Demokrasi Meydanı’na yürüdüler.

Şerefiye camii’nde kılınan namazların ardından başlayan millet iradesine sahip çıkma yürüyüşünde, çoluk-çocuk, genç-yaşlı binlerce Sakaryalı da yerlerini alarak Sakarya Müftülüğü din görevlilerine eşlik ettiler. Türk bayraklarıyla tekbirler getirilerek yapılan yürüyüşte din görevlileri hep bir ağızdan darbeye karşı olduklarını haykırdılar. İl Müftüsü İlyas Serenli’nin de ailece katıldığı Milli İrade Yürüyüşü’ndeki coşku ise görülmeye değerdi.

Organizasyon sonunda demokrasi meydanındaki programlara dahil olan Sakarya Müftülüğü din görevlileri ve binlerce Sakaryalı sabah namazına kadar meydanı terketmediler.

İlk andan itibaren darbe girişimine karşı mücadelede sahada olan ve halkımıza öncülük eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ve İl Müftülüğü personeli koordinesindeki din görevlileri bu anlamlı yürüyüşle bir kez daha farklarını ortaya koydular.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]