Sakarya, Mekke'nin Fethi'ni böyle kutladı

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi tarafından organize edilen Mekke’nin Fethi’nin 1386. yıldönümü etkinliği Adapazarı Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndan gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun katılımın sağlandığı programa İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Vali Yardımcısı Hikmet DİNÇ,  İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Saddet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanları, ESAM başkanı Nurullah Altıntaş, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Düzce Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Vahdettin Aktaş ve diğer sivil toplum kuruluşlarından birçok temsilci katıldı. Programa katılamayan Sakarya milletvekili Ali İhsan Yavuz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in mesajları okundu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan program AGD Sakarya Şube başkanı Hasan Zenginn’in selamlama konuşması ile devam etti.

Hasan Zengin; “Allah’a hamd olsun ki bu gecede ifsadın, fitnenin, fesadın ve ahlaksızlığın diz boyu yaşandığı yılbaşı kutlamalarında değil, bu salonda Mekke’nin Fethi’nin yıldönümünde beraberiz.”

Selamlama konuşmasının ardından kendileri küçük ancak gönülleri dağlar kadar büyük mehter takımının gösterisi salon tarafından oldukça beğeni kazandı.

Orhan Cami İmam Hatibi Mustafa Aydın günün anlam ve önemini anlatan ve fetih ruhunu tekrar yaşatan konuşmalarını gerçekleştirdi.

Dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilerin anlatımıyla “İslam Birliği” sunumu gerçekleştirildi.

Şeyh Ahmet Yasin’in “Ümmetin Suskunluğunu Sana Şikayet Ediyorum” adlı mektubu okundu.

Siyer-i Nebi yarışması süresince göstermiş oldukları gayretten dolayı öğretmenler ve yönetim kurulu üyelerine İl Başkanı Hasan Zengin plaket takdim etti.

Siyer-i Nebi yarışmasının ödül töreni ile devam eden programda Sakarya geneli ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna ve ESAM Başkanı Nurullah Altıntaş verdi.

Mevlüt Kuntoğlu; gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışması ve Mekke’nin Fethi organizasyonu için AGD Sakarya Şubesi’ne ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Böyle faydalı organizasyonlara kapılarının sonuna dek açık olduğunu vurguladı.

Program salondaki katılımcılar arasından gerçekleştirilen umre çekilişi ile sona erdi. Umre kurasını Toprak Turizm sahibi Mustafa Toprak gerçekleştirdi. Umre Esat Akköse’ye çıktı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]