Sakarya İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi Sakarya İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin AYDIN, Sakarya İHH Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman ŞAFAK, Sakarya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Oğuzhan ÖZKAN ve milli eğitim müdürlüğü ilçe koordinatörleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin AYDIN, iyilik ve merhamet hareketi olarak kurulan İHH'nın ilk olarak 1992 yılında Bosna Savaşı sırasında Bosnalı yetimler ve aileleri ile ilgilenmeye başladığını, 2007 yılında Sponsor Destek Sistemini geliştirdiğini, 2013 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri başkanlığı ve Eğitim Bir Sen ile imzalanan protokollerle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine başlandığını belirtti.

AYDIN dünyada herhangi bir korunma imkanına sahip olmayan 200 milyon yetimin olduğunu, bu yetimlerin organ mafyası, uyuşturucu baronları, insan kaçakçıları ve savaş ağalarının iştahını kabarttığını belirterek, biz bu yetimlere sahip çıkmak zorundayız, sahip çıkmadığımız her yetim ya bu grupların yada misyoner kuruluşların etkisine açık hale geliyor. Afrika'da adı Ahmet, Muhammed, Hüseyin olan Rahipler var, ulaşamadığımız her yetimden bizler sorumluyuz. Dünyada 4,5 milyon yetime kiliselerde destek sağlayan misyoner örgütler var İslam dünyası henüz bu rakamların çok uzağında orta vadede hedefimiz 1 milyon yetime kucak açabilmek dedi.

Sakarya İHH Yetim Birimi Başkan'ı Abdurrahman ŞAFAK, Sakarya da 725 yetimin okullarımızda desteklendiğini bu rakamla Sakarya'nın Türkiye de 3. Sırada yer aldığını ama bunun yetersiz olduğunu bu sayının daha da artabileceğini Sakarya'nın bu potansiyeli gösterdiğini dile getirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve HSBYKV Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü Oğuzhan ÖZKAN, proje uygulama esasları ile ilgili bilgi aktarımında bulunarak her ilçemiz de bir koordinatör belirledik sizler de en kısa süre içerisinde bir okul koordinatörü belirleyerek sunumların yapılmasına gayret göstermelisiniz. Şehrimizde bulunan tüm okullarda yetim konusu işlenmeli, tüm okullarımız HSBYKV projesine katılım sağlamalı dedi. Proje kapsamında il genelinde her ay, ilçe içerisinde ise en az dönemde bir defa değerlendirme toplantı yapılması gerektiğini belirtti.

Sakarya İHH Başkan'ı Sebahattin AYDIN projeye destek olan başta Sakarya Valimiz Hüseyin Avni COŞ beyefendi olmak üzere Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt KUNTOĞLU beye Yetim Çalışmalarına desteklerinden dolayı en derin teşekkürlerimizi sunuyoruz dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]