Sakarya esnafından kaçakla mücadeleye tam destek

Türkiye’de ciddi boyuta ulaşan kaçak sigara ticareti, esnafın kanayan yarası olmaya devam ediyor. Milyarlarca liralık vergi kaybına yol açan kaçak sigara ticaretiyle mücadele kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) başlattığı yeni kampanya ile kaçak sigara ticaretinin ülke ekonomisine olan zararına dikkat çekiliyor.

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sakarya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma Komutanlığı’mızın değerli ekiplerinin sınır illerinden ilimize getirilen kaçak sigaraya ve tütüne karşı yaptığı başarılı operasyonlar biz bakkal ve bayi esnafını çok sevindiriyor. Yakalanın her kaçak sigarada; hem ülke ekonomisi, hem de esnafımız kazanıyor” diyerek kaçak sigara ticaretiyle mücadelenin önemini vurguladı.

Sakarya’da Mayıs ayında gerçekleşen iki ayrı operasyonda 91 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilmesine de değinen Akdardağan sözlerine şöyle devam etti:

“Kaçakla mücadelede önemli adımlar atıldı. Örneğin, hapis cezaları artırıldı. ALO 136 İhbar Hattı daha bilinir hale getirildi. Kaçak ürün yakalatanlara para ödülü verilmesi sağlandı. Kontrol ve denetimler çoğaltıldı. Biz de TESK’in başlattığı kampanya ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmek suretiyle bu mücadeleye destek oluyoruz.“

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]