Sakarya eğitim camiası, terör şehidi öğretmenlerimizi anacak

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Batman Kozluk’ta şehit olan Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve Tunceli Pülümür’de şehit olan Öğretmen Necmettin Yılmaz ile tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenler adına ilimiz İmam Hatip Liselerinde hatim okutuluyor. İndirilen hatimlerin duası 23 Kasım Perşembe akşamı Orhan Camii’nde yatsı namazı sonrası yapılacak.

Afişler hazırlandı

Şehit öğretmenlerimizi anmak amacıyla hazırlanan ve şehrin belirli noktalarındaki billboardlara asılan afişlerde; “Eli silah tutanlar, eli kalem tutanlardan korktular, korkuyorlar, korkacaklar. Mekanlarınız cennet olsun öğretmenlerimiz…” ifadelerinin yanısıra Mustafa Kemal Atatürk’ün; “ ÖĞRETMEN BİR KANDİLE BENZER, KENDİNİ TÜTKETEREK BAŞKALARINA IŞIK VERİR” sözü yer alıyor.

Kan Bağışı Kampanyası

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenler günü dolayısıyla hazırladığı bir başka etkinlik ise kan bağışı kampanyası. “Hasta Öğrencilerimiz Şifa Bulsun” sloganı ile 24 Kasım Cuma günü Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi bahçesinde Kızılay işbirliğiyle ilimiz genelindeki öğretmenlerimize yönelik kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Diğer Etkinlikler

Öğretmenler Günü Kutlama Programı kapsamında hafta boyunca düzenlenen diğer etkinlikler arasında; Vefat eden öğretmenler için kabir ziyaretleri, Emekli olan öğretmen ziyareti, “Yaşamlarında İz bırakan Öğrenciler ve Öğretmenler” konulu anı yarışması, Öğretmenler arası Futbol, Voleybol, Masa Tenisi Turnuvaları, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre başkanlığında bir grup öğretmenden oluşan heyetin Vali İrfan Balkanlıoğlu’na makam ziyareti, Okullarda öğretmen ziyaretleri, kutlama haftası içinde doğum yapan öğretmenlerin ziyareti, Hasta öğretmen ziyaretleri, Huzurevinde yaşayan öğretmenlerin ziyareti, Askerlik görevini yapmakta olan öğretmenlerimizin telefonla aranarak öğretmenler gününün kutlanması etkinliği, Şehit olan öğretmenlerimiz adına lokma dökülmesi faaliyeti. 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]