Sakarya Direnişin Sembol Şehri Oldu

Direnişin 11’inci gününde Demokrasi Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaşa hitap eden Başkan Toçoğlu, “Milletimiz 15 Temmuz gecesi devletine, milletine, seçilmiş Cumhurbaşkanına sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor.

Şunu her zaman ifade ediyorum: Bu meydan bir demokrasi platformudur. Burada her kimlikten insanımız var. Siyasi partiler, STK’lar, vatandaşlarımız hep bir aradalar. Sakarya direnişin sembol şehirlerinden biri oldu” dedi.

Sakarya, 15 Temmuz darbe girişimin ardından demokrasi nöbetine devam ediyor. Bu kapsamda kalkışmanın 11’inci gününde de Demokrasi Meydanı’ndaki toplanan on binlerce vatandaş darbeye karşı sloganlar attı. Milli irade ve seçilmiş hükümete karşı yapılan hain saldırı meydanda toplanan on binler tarafından lanetlendi. Programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve gazeteciler de yer aldı.

Nöbete Devam

Mitingin açılış konuşmasında söz alan Başkan Zeki Toçoğlu, “Demokrasi nöbetinin 11’inci gecesindeyiz. Gerçekten bir destan yazdınız. İnşallah sizlerin bu sabrı ve metaneti ülkemizin geleceğine yansıyacaktır. Rabbim kendi milletine kurşun sıkacak kadar alçalan bu insanları hem bu dünyada hem de ahirette cezalandırsın. Hamdolsun duruşumuz tüm dünyada konuşuluyor. Geçtiğmiz günlerde Hendek’te, ardından da Akyazı’da programlara katıldım. Oradaki hemşerilerimizde nöbetteler. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar da meydanlardaki nöbetimizi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlarımızı neden ortadan kaldırmak istediklerini biz çok iyi biliyoruz. Çünkü o hem ülkemizin hem de bulunduğumuz coğrafyanın lideri haline geldi. Ancak bu millet Cumhurbaşkanını yedirmez” diye konuştu.

Birlikteliğimiz Daim Olsun

Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugünlerde çektiğimiz bu sıkıntı belki de ülkemizin yüzyıllarca bu badirelerle karşılaşmayacağının garantisidir. O yüzden yorulmadan, yüksünmeden nöbetlerimize devam edeceğiz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi devletine, milletine, seçilmiş Cumhurbaşkanına sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyor. Şunu her zaman ifade ediyorum: Bu meydan bir demokrasi platformudur. Burada her kimlikten insanımız var. Siyasi partiler, STK’lar, vatandaşlarımız hep bir aradalar. Geçtiğimiz akşam da Ankara’dan gelen bakanlarımız buradaki birlikteliğe şaşırdılar. Allah sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu.

Başımızı Vermeye Hazırız

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Sakarya’nın kahraman insanları inanın sizlerin karşısında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Geçtiğimiz akşam bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz sizlere hitap ettiler. İnanın buradan çok güzel ayrıldılar. Özellikle de sizlere de teşekkürlerini iletmemi istediler. Arkadaşlar darbeyi yapmaya kalkışanlar itiraflarda bulunmaya başladılar. Valilikteki baskında bulunan Yüzbaşı Valimiz Hüseyin Avni Coş’u, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu ve beni asacaklarını mahkemede söylüyor. Arkadaşlar baş vermesini bilmeyenden baş olmaz. Biz bu dava için başımızı vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Gün Birlik Günüdür

CHP 24. Dönem Milletvekili Faik Tunay, “Sözlerime başlamadan önce şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugün buraya çıkıp kim konuşuyorsa 15 Temmuz’da şehit olan kardeşlerimiz sayesinde konuşuyoruz. Bugün siyasi partileri tutma günü değil, birlik olma günüdür. Halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın ve devletin etrafında kenetlenme günüdür. Bugün tek kıstasımız yanımızdakinin vatansever mi vatan haini mi olup olmadığıdır. Günlerdir meydanlardayız. Herkesten Allah razı olsun. Devletimizin arkasında durarak bu hainlerle kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Milletimizi Unuttular

AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir, “Yıllardır ülkemizi terör belasından kurtarmak için kahramanca savaşan, bu uğurda şehit ve gazi olan güvenlik güçlerimizin içerisindeki bir takım hainler seçilmiş hükümetimize sivil darbe girişiminde bulundular. Bu girişimlerinde başarılı olamayınca askeri darbeye kalkıştılar. Ancak 40 yıldır beş darbe yaşamış ve bunların zararını bilen milletimizi unuttular. Sizlerin karşısında akamete uğradılar. Bu darbe girişimi tarihimize kara leke olarak girmiştir” diye konuştu.

Mücadelemiz Sürecek

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Sizler bu meydanda bir tarih yazdınız. Sizlerle beraber tankların, silahların, uçakların, helikopterlerin altında olmaktan gurur duydum. 11 gündür sokaklardayız. 15 Temmuz gecesi itibariyle sokaklara döküldük. Darbecilere sizin tankınız, tüfeğiniz varsa bizimde bayrağımız var dedik. Biz bu vatanı böldürmeyeceğiz. Başkomutanımızla birlikte bayrağımızın dalgalanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan Sadece Darbe Miydi?

Programda yerini alan Yenişafak Gazetesi Yazarı Merve Şebnem Oruç ise, “15 Temmuz gecesi sizler tarih yazdınız. Bu coğrafyanın kaderini değiştirdiniz. Dünya sizden tanklara kafa tutan, dünyanın hazırladığı darbeye meydan okuyan, kurşunlara kafa atan bir millet diye bahsediyor. O gece bize yapılan sadece darbe miydi? O gece Fetullahçı teröristler üzerimize bombalar yağdırırken yapılan sadece darbe miydi? Kardeşlerim biz aynı zamanda bir işgal testinden geçtik. Hangi darbe girişiminde parlemento binası bombalanır? Ama milletimiz bunlara gereken cevabı verdi” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]