Sakarya CHP ve MHP neden el ele verdi?

Söğütlü’nün Beylikkışla köyünde kurulması planlanan Doğalgaz Çevrim Santrali’ne karşı Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen mitinge CHP ve MHP’den yoğun katılım oldu. 

Beylikkışla’da düzenlenen mitinge CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Nazmi Yıldırım, Ferizli İlçe Başkanı Kemal İlter, Hendek İlçe Başkanı Selami Karakadı, Söğütlü İlçe Başkanı İrfan Karakuzu, Karasu İlçe Başkanı Nuran Aydın, Erenler İlçe Başkanı Mustafa Çınal, İMO Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türk-İş İl Temsilcisi Cemal Yaman, sendika başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Kurulda CHP heyetinden ilk sözü konuk Kocaeli Milletvekili Haydar Akar aldı. Haydar Akar, Kocaeli’ndeki sanayileşmeyi aktararak Sakarya’ya uygulanmaya çalışılan sanayi durumuna dikkat çekti ve şunları söyledi: “Kocaeli deyince ne gelir akla, sanayinin başkenti gelir. Türkiye sanayisinin büyük bir kısmı Kocaeli’ndedir. Kocaeli, Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci en yüksek vergiyi veren ili. Peki, sanayi lazım mı, lazım. Sanayi lazımsa ne lazım bize, enerji lazım. Şimdi bakıyorum, Kocaeli’de 1960 yıllarında başlayan sanayileşme hareketi hala devam etmekte, bitmek bilmiyor. Kocaeli’deki sanayileşme bugün Sakarya’da iddia edildiği gibi sanayi olmazsa işsizlik olur, geliriniz artmaz, çocuklarımızın geleceği güvence altına alınmaz yutturmacasıyla eş değer mi bir bakmak lazım. Sanayi gelirken mutlaka olmalı fakat ona göre düzenlemeler yapılmalı. Kocaeli’de bunlar yapılmadı. Ben bir taraftan da Sakarya’yı gözlüyorum. Sakarya’da bunlar yapılıyor mu, Kocaeli’den örnek alınıyor mu, hayır Kocaeli’den örnek alınmıyor. Ben yine geçen günlerde buraya geldim bir çimento fabrikasının Darıçayırı’ndaki eyleme katıldım. Orada da arkadaşlarımıza anlattım. Orada da insanlar kandırılmış. Demişler ki köy halkına, köyün gençlerine iş vereceğiz, köyün esnafından alışveriş yapacağız, bu köy zengin olacak. Bunların hepsi yutturmaca, palavra. Sanayiyle birlikte sorunlar o kadar da büyüyor” dedi.

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise siyasetin her alanda olduğunu ve birlik beraberlik içerisinde konunun çözüme ulaşabileceğine vurgu yaparak doğalgaz çevrim santraliyle doğanın ve insanların katledileceğini söyledi.
 
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata da doğalgaz çevrim santralinin meraya kurulmasının büyük bir tahribata yol açacağını belirterek bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı olaysız bir şekilde sona erdi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]