Sakarya Barosu'ndan görkemli kutlama

Sakarya Barosu 62. Yaşını Ramada Otelde verdiği kokteyl ile kutladı. Avukatların ve diğer illerden gelen Baro Başkanlarının yoğun katılımı ile misafirlerini ağırlayan Sakarya Barosu Yönetimi meslektaşlarına hoş bir gece yaşattı.

PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM

Ev sahipliğini Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu üyelerinin yaptığı bu özel gece, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Av. Aylin Özer Coş, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sertaç Kesler, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Haydar Memiş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı diğer illerden gelen Baro Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayça Taşkent, Erenler Belediyesi Başkanı Cavit Öztürk, Adapazarı Belediyesi Başkan Yrd. Rıdvan Sezer, SGK Müdürü Erhan Çavuş, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Ögütlü, hakimler, savcılar, çok sayıda Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşu ile birlikte avukatların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Eşi Serap Kazan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte misafirlerini karşılayan Başkan Kazan masalarına kadar kendilerine eşlik etti.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, açılış konuşmasına kuruluşundan bugüne Baronun yönetiminde görev alan avukatları ve vefat eden meslektaşlarını anarak başladı.

“ŞEHRİNE DOĞASINA İNSANINA SAHİP ÇIKAN BİR BAROYUZ”

Yazılı tarihinin milattan önce 12. Yüzyıla uzanan bir şehrin baro başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Kazan : “Kuruluşundan bu güne dek şehrini seven, doğasını seven, insanına sahip çıkan, birlik ve barış içinde yaşamamızın yegane teminatı olan, demokratik laik Cumhuriyeti, hukukun üstün ilkelerini ve insan haklarını savunan Baromuz 1954 yılında kurulan ilimiz ile yaşıt onurlu bir tarihe sahiptir.” şeklinde konuştu.

ADALETİ HİÇBİR ŞEY İLE KARIŞTIRAMAZSINIZ

1954 yılında kuruluşunun ardından yaşadıkları türlü sıkıntılara rağmen hukuk mücadelesinden vazgeçmemiş bir Baro oldukları vurgusu yapan Başkan Kazan ‘Üstat’ olarak ifade ettiği Baronun önceki başkanlarından Av. Tekin Yaman’ın: “ Her şey başka bir nesne ile karışabilir. Altın %90 oranda bakırla karışsa bile yine altın denebilir. Ancak adalet hiçbir şey ile karışamaz.” sözünü hatırlattı.

Geleceğimizin teminatı olarak, Atatürk’ün reçete ettiği, bilim ve fennin esas alındığı laik demokratik sistem olduğu vurgusu yapan Başkan Kazan bu konuda tereddüt etmeden ilerlemeye devam edeceklerini ifade ettiği konuşmasına misafirlerini selamlayarak son verdi.

Baro Başkanının ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da gecede Sakarya Barosunun 62. yılını kutlayarak kısa bir konuşma yaptı.

SAKARYA BAROSU TÜRKİYE’DE BİR ÖRNEK

Birlik Başkanı Feyzioğlu, geleneklerine de sağlam bir şekilde tutunarak çıtayı oldukça yükseltmiş bir Baro olarak ifade ettiği Sakarya Barosu’nu Türkiye’ye örnek olarak gösterdi.

HER KESİMLE KUCAKLAŞMIŞ BİR BARO

“Kendini sürekli geliştiren, mücadelesinden taviz vermeyen bununla birlikte söz konusu hukuk olduğunda düşünce farklılıklarını bir kenarda bırakıp ortak değerler etrafında buluşmayı, el birliği ile çözüm aramayı ve Türkiye’ye örnek olacak şekilde her kesimle kucaklaşmış bir Barodur Sakarya Barosu. Kuruluşundan bu güne dek bu bayrağı elden ele teslim ederek zirveye taşıyan Baromuzun mevcut başkanı Av. Zafer Kazan ve Kurucu Başkanından bu güne dek tüm başkanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 25. Yılını dolduran Av. Beyhan Salkım, Av. Erol Yalçın, Av. İrfan Özben ve 40. yılını dolduran Av. Turan Şen, Av.Mehmet Mangıroğlu, Av.Salih Kanyılmaz ve Av. Yusuf Akar’a onur plaketleri takdim edildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]