Sakarya Barosu, FETÖ için dilekçe verdi

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Türkiye Cumhuriyetini hedef alan 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak PDY / FETÖ yapılanması hakkında Sakarya C.Başsavcılığı’na Baro adına bir şikâyet dilekçesi sundu.

Başkan Kazan dilekçesinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik sistemine, Anayasasına, Anayasanın Laiklik ilkesine, İnsan haklarına saygılılık ilkesine ve nihayet Hukuk devleti ilkesi yapılan bu hain saldırıyı lanetlediklerini ve demokrasi dışındaki hiçbir seçeneği tanımadıklarını bu doğrultuda vaki şikâyet hakkını kullandıklarını ifade etti.

"Haklı direniş"

Türkiye Cumhuriyeti’nin, darbeye kalkışan hainler tarafından, havadan ve karadan işgal saldırısına maruz kaldığını ifade eden Başkan Kazan bu hain saldırının ve olası etkilerinin, demokratik kitle örgütlerinin, medyanın, Baroların ve özellikle vatandaşlarımızın ortaya koyduğu demokratik tavır ve gösterdiği haklı tepki ve direniş sayesinde bertaraf edildiğini belirtti.

Baroların görevi

Anayasaya, anayasanın insan haklarına saygılılık ilkesine, Atatürk milliyetçiliğine bağlılığına, demokrasi ilkesine, sosyal devlet ilkesine, laiklik ilkesine ve hukuk devleti ilkesine açık bir saldırı yapıldığını ifade eden Başkan Kazan “buna karşı çıkmak Baroların asli bir görevidir” dedi.

Hukukun üstünlüğünü savunmanın, insan haklarını korumanın ve bu kavramlara işlerlik kazandırmanın baroların asli görevleri arasında olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan; “Türkiye Cumhuriyeti devletinin, demokratik sistemine, Anayasasına, Anayasanın ‘’Laiklik’’ ilkesine, ‘’İnsan haklarına saygılılık’’ ilkesine ve nihayet ‘’Hukuk devleti’’ ilkesi yapılan bu saldırıyı tekraren lanetliyor, demokrasi dışındaki hiçbir seçeneği tanımıyor ve bu doğrultuda vaki şikâyet hakkımızı kullanıyoruz.” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]