Sakarya Adliyesi personel alıyor (İşte ayrıntılar)

Adalet Bakanlığı taşra teşkilatlarına kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere memur alımı ilanı sonrasında yeni kurulan bölge Adliyesi ile ilçe adliyelerine
alınacak 70\'i zabıt memuru olmak üzere 79 personel alınacak.


Alınacak kadrolar


Bu kapsamda Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi\'ne 30, Sakarya Adliyesi\'ne de 5 kişi olmak üzere toplam 35 sözleşmeli zabıt katibi alınacağı duyuruldu. Ceza İnfaz Kurumunda görevlendirilmek üzere 3 zabıt katibi kadrosu daha bulunduğu bildirilirken adliyedeki alımlar bununla da sınırlı kalmıyor.

Sözleşmeli İnfaz Koruma Memurluğu için 5 kadın olmak üzere 30 memur alınacağı kaydedilirken, Sakarya Denetimli Serbestlik biriminde görevlendirilmek üzere 2 sözleşmeli İnfaz Korum Memuru daha alınacağı açıklandı.

Adalet Bakanlığı\'nda yoğun bir sözleşmeli memur alımı gerçekleşirken, Sakarya Adliyesi\'nde görev yapmak üzere 8 adet Mübaşir\'de alınacağı duyuruldu.

KPSS puanı

Başvurular 3 Şubat Cuma günü sona erecek. Lise, önlisans ve lisans olarak KPSS\'den en az 70 puan alanların başvuru yapabileceği memur alımlarıyla ilgili ayrıntılar ise şöyle:

Başvuru şartları

Zabıt katipliği sınavına katılacak adayların F ve Q klavyeden birini seçerek 3 dakikada yanlışsız en az 90 kelime yazmasıgerekirken, bu aşamayı geçen adaylar sözlü mülakata çağırılacak. 35 yaşını aşmış kişilerin başvurusu kabul edilmeyecek.

İnfaz Koruma Memurluğu için ise yaş sınırı 30\'a inerken, KPSS tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olanlar başvuru yapabilecek. İnfaz Koruma Memurluğu\'nda erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm\'den kısa boylu olmamak şartına bağlı olarak boyla kilo arasında +10 ve -10 orantısına bakılacak. Bu şartların dışındaki kişilerin başvurusu kabul edilmeyecek.

Kadro ve alımlarla ilgili ayrıntılı bilgiler Adalet Bakanlığı\'nın resmi internet sitesi ve Sakarya Adalet Komisyonu Kalemi\'nden alınabilecek.

Sözleşmeli memur olarak

Sakarya Bölge İdare Mahkemesi 2, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 21, Akyazı Adliyesi 6, Ferizli Adliyesi 2, Geyve Adliyesi 1, Hendek Adliyesi 3, Karasu Adliyesi 3, Kocaali Adliyesi 2, Pamukova Adliyesi 2 ve Taraklı Adliyesi 2 memur alımı; kadrolu zabıt katibi olarak Sakarya Adliyesi 5 ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 30 olmak üzere toplam 35 memur alımı yapılacak.

12 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]