SAGÜSAD'ın fotoğrafçıları dereceye girdi

DASK Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DOGAY) 17 - 20 Mayıs tarihleri arasında bu yıl Akçakoca’da gerçekleştirildi. Yunanistan, Filistin, Güney Kıbrıs, Ürdün, KKTC, Cezayir, İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen fotoğrafçılar, Akçakoca’nın doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını fotoğrafladı.

Dernek olarak 21 yıldır yaptıkları yarışmayı farklı bölge ve illerde gerçekleştirdiklerini belirten Doğa Araştırmaları ve Kurtarma Derneği Düzenleme Kurulu Başkanı Funda Gönendik, "Uluslararası nitelikte olan yarışmamıza 11 farklı ülke ve Anadolu'nun değişik bölgelerinden katılan yaklaşık 170 fotoğrafsever ile birlikte Akçakoca'yı, sabahıyla gecesiyle, doğasıyla yaşamıyla, tarihi ve tüm güzellikleri ile belgeledik. " dedi. Çalışmalarının son akşamında Akçakoca Belediye binası bahçesinde bir programda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüller verildi. Programa Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yanı sıra ilçe protokolünden çok sayıda davetli de katıldı.Yarışma sonucunda seçici kurul tarafından dereceye giren fotoğraflara Genel Doğa, Manzara, Makro Doğa, Yerel Yaşam ve Kuşlar kategorilerinde altın, gümüş ve bronz madalya verildi. Gecede Sakarya Güzel sanatlar Derneği 5 kategoriden ikisinde birincilik ve tam 9 özel ödülü almayı başardılar..

Dereceye giren fotoğraf sanatçıları ve kategorileri şu şekilde oluştu:

Kuşlar kategorisinde Akçakoca Kaymakamlığı özel ödülünü İlker Şahin, Manzara kategorisinde Akçakoca Belediyesi özel ödülünü Tuna Özata, Genel doğa kategorisinde Nimet Alp, Makro doğa kategorisinde Dilek Kavrayış, Yerel yaşam kategorisinde Yavuz Yaman birincilik ödüllerini aldılar.

SAGÜSAD’dan 5 kategoride ödül alan isimler;

Yavuz Yaman 1 birincilik (Yerel Yaşam dalında) 5 sergileme, Dilek Kavrayış 1 birincilik (Makro dalında) 1 sergileme, Tuna Özata 1 özel ödül 2 sergileme 1 GPU mansiyon ,Hafize Zorlu 1 Dogay mansiyon 2 sergileme, Melih Gülseven 1 özel ödül 5 sergileme ,Gülay İnce 1 GPU ödülü,3 sergileme, Cihat Köseoğlu Dogay mansiyon ve 3 sergileme, Şule Çakar 1 mansiyon 3 sergileme, Ercan Kurtdere 6 sergileme, Hıfzı Kavrayış 1 sergileme, Ela Aktay 1 sergileme, Müjgan Zaman 2 sergileme, Sema Düzgeç 4 sergileme, Hüseyin Düzgeç 3 sergileme Suzan Özata 5 sergileme.

Dernek Başkanı Ünal Dabak başarılarından dolayı katılımcı üyeleri kutladı ve Sakarya’yı gururlandırdıklarını söyledi..
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]