Sağlam uyuşturucu ile mücadele için muhtarlara seslendi

KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, uyuşturucuyla mücadelede mahallerinde önder kişiler olan muhtarların büyük önem taşıdığını belirterek “Hiç birimizin yaşanan bu durum karşısında ‘Bana ne!’ deme lüksü yok.” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Eğitim Hizmetleri Birimi tarafından Sakarya Muhtarlar Derneği’ne bağlı muhtarlara toplum ruh sağlığı ve madde bağımlılığının tedavisiyle ilgili seminer verildi. Seminere, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve dernek üyesi muhtarlar katıldı.

TOP YEKÜN MÜCADELE

Seminerin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, madde bağımlılığı konusunun ülkemizde sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından son derece önemli bir mevzu olduğunu dile getirdi. Bu konuda ilimizde Valilik başta olmak üzere ilgili kurumların canla başla çalıştığını ifade eden Sağlam, muhtarların vatandaşları bilgilendirmesinin önemine değindi.

KÖPRÜ OLACAKLAR

Sağlam “Muhtarlarımız mahallelerine hakim olan insanlar. Bu yüzden madde bağımlığına karşı mücadelede sizlere büyük görev düşüyor. Genç nesillerin madde bağımlılığına karşı bilinçli olması ve korunması önce ailelerinden başlıyor. Sonra bulundukları çevrenin bilinçli ve güvende olması gerekiyor. Muhtarlarımız bu yönde mahallerinde önder kişiler olarak devletimizin ilgili kurumlarını olası olumsuz durumlara karşı bilgilendirmeli. Bu sayede zehir tacirleri ellerini kollarını sallayarak evlatlarımızı bizlerden alıp zehrin pençesine atamaz. Sağlıklı toplum ve nesiller için ‘Bana ne!’ diyerek kayıtsız kalamayız. Bugün çevrenizde, yarın komşunuzda yaşanan bu acı, bir gün size de gelir. Zehrin pençesine düşen tertemiz insanlar daha sonra bağımlısı olduğu bu zehri elde edebilmek için her türlü kötülüğü yapmak durumunda kalıyor.” diye konuştu.

“ÇEVRENİZE DUYARLI OLUN”

Madde bağımlılığının pençesine düşmüş insanlara yardım etmek ve onları yeniden hayata bağlamak için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SÜEAH) Korucuk Kampüsü Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi’nin (AMATEM) kurduğunu hatırlatan Sağlam “Bu merkezde güzel sonuçlar alınıyor. Sentetik uyuşturucudan birçok bağımlılık yapan maddeye kadar bu illetlerin pençesine düşen insanlar burada şifa buluyor. Ancak hayata yeniden başlarken yine eski çevre ve arkadaşlarıyla bir araya gelenler yeniden madde bağımlısı olabiliyor. Bu durumu önlemek için toplumsal duyarlılığın artması gerekiyor.” dedi.

“RUH SAĞLIĞI DA ÖNEMLİ”

Toplum ve ruh sağlığı konusunun da önemine vurgu yapan Genel Sekreter Sağlam “Madde bağımlılığı ile mücadelenin yanında sağlıklı bir toplum için ruh sağlığı da önem taşıyor. Ruhsal rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı tedavi etmek ve topluma kazandırmak gerekiyor. Bu yönde SÜEAH’a bağlı Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezimiz faaliyet gösteriyor. Burada da birçok insanımız tedavi görüyor.” Şeklinde konuştu.

MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Muhtarların bulundukları bölgelerde madde bağımlığının önlenmesine yönelik duyarlılık içinde olmasının yanında uyuşturucunun ve alkolün pençesine düşmüş kişilerin tedavi edilmesi yönünde de sorumluluk hissetmelerini isteyen Sağlam, sokaklarda gençleri zehirlemeye çalışan kişilerin engellenmesi için güvenlik güçleri ve adli makamlarla sıkı bir iş birliği içinde olmak gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam’ın ardından TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Serkan Bilgiç ve AMATEM Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı muhtarları yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]