Sağlam: duygusal davranmayın!

Başhekimler toplantısında konuşan Genel Sekreter Sağlam, FETÖ/PDY mücadelesi kapsamında devlet içerisinde örgütle ilişkisi olan personelin belirlenmesi konusunda kesinlikle duygusal davranılmaması ve hızlı bir şekilde çalışmaların tamamlanması talimatını verdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı devlet hastanelerinin başhekimleri Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam başkanlığında temmuz ayı toplantısında bir araya geldi. Toplantıya İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Hacı Ali Kahya ile Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Necati Çolak da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Sağlam, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ darbe girişimine karşı demokrasiyi korumak, vatanına ve devletine sahip çıkmak için sokaklara dökülen halkın tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini dile getirdi.

Hainlerin emellerine ulaşmaması için canını ortaya koyarak şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Sağlam, yaralılara da acil şifalar diledi.

İlişkisi olan açığa alınacak

Toplantının ana gündemini, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı kurumlarda FETÖ/PDY mücadelesi oluşturdu. Sağlık kurumlarında cemaat bağlantılı çalışanların belirlenmesi ve bu yöndeki personelin disiplin soruşturması kapsamında görevlerinden açığa alınacağını belirten Genel Sekreter Sağlam “Bu konuda başhekimlerimiz hızlı hareket etsinler. Hassas bir konu olduğunun farkındayız ancak bu terörist saldırıyı gerçekleştiren gruba kim yandaşsa, kim sempati besleyip hala o yolda gidiyorsa gereği yapılsın. Bu yüzden duygusal davranmayın, hakkaniyetli olun. Bu konuda zaten belli durumlar var. Gereği hızlı olarak yapılacak. Bu örgütle bağlantısı olanlar görevden uzaklaştırılarak disiplin soruşturması yapılacak. Ardından adli süreç başlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

Yaralılara özel ilgi

15 Temmuz’da FETÖ darbe girişimine engel olmak için meydanlara çıkan, darbecilere karşı göğsünü siper eden 12 vatandaşlarımızın Valilik önünde ateş açılarak yaralandığını belirten Sağlam, hastanede tedavisi devam eden yaralılarla özel olarak ilgilenilmesini istedi. Yaralıların her türlü ihtiyacının karşılanması ve rahat ettirilmesi için tüm imkanların seferber edilmesi talimatında bulunan Sağlam “Tüm hastalarımız bizin için çok kıymetli ancak olağanüstü bir durum yaşadık. Bu hain darbe planını önlemek için darbecilerin, tankların, silahların önüne geçen ve yaralanan demokrasi gazilerimize tedavi sürecinde en güzel şekilde hizmet edelim.” dedi.

Sönmez'in yerine tomak

Genel Sekreter Sağlam ayrıca, Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof. Dr. Yusuf Yürümez’in önceki görevine geri dönmesiyle yerine SAÜEAH Yöneticisi Başhekim Doç. Dr. Yakup Tomak’ın vekaleten görevlendirdiğini de duyurdu. Toplantı hastanelerin mali durumlarıyla ilgili yapılacak planlamalar hakkında bilgi paylaşımıyla devam etti.
Sakarya'da 15 Temmuzda  FETÖ örgütünce gerçekleştirilen darbe teşebbüsünün ardından Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerde görevli 40'a yakın personel görevden uzakşaltırıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğünde de 18 personel FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile görevlerinden uzaklaştırıldı.
 
Edinilen biliye göre, darbe girişiminin ardından ülke genelinde kamu kurumlarında FETÖ ile bağlantısı olduğu ileri sürülen memurların görevden uzaklaşturmaları devam ediyor. Bu kapsamda 12 devlet hastanesi ile 1 Ağızve Diş Sağlığı Hastanesi'nin  bağlı bulunduğu Kamu Hastaneleri Birliğinde aralarında doktorların da bulunduğu 40'a  yakın personel görevden uzaklaştırıldı.

Ötee yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde de 18 personelin görevden uzaklaştırıldığı belirtiliyor.

Görevden alınanların sayısının artacağı ifade edililiyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]