SAGİF, Bakan Soylu'nun katılımıyla Kent Meydanı'nda başladı

Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF), Kent Meydanı’nda açılış töreniyle başladı. Gerçekleşen açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Sakarya'dan övgüyle bahsetti.

Sakarya Üniversitesi ve İŞKUR koordinatörlüğünde, Sakarya’daki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde düzenlenen “Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı'nın  (SAGİF 2016) açılışı Bakan Soylu'nun da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Kent Meydanı’nın ev sahipliği yaptığı programda Süleyman Soylu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı,  ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Gerçekleşen törende  konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Bugün burada Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen SAGİF fuarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sadece Türkiyemiz'in değil bütün dünyanın sorunu üretim ve istihdam. Hükümetimize de, devletimiz de ve yerel yöneticilerimiz de istihdamın artması, üretimin artması ülkemizin uluslararası arenada hak ettiği konuma ulaşması için var gücüyle çalışmaktadır. Dolayısıyla ilimizde de her geçen gün üretim ve istihdam artmaktadır" dedi.

Engellilere müjde

Engelli vatandaşlar ile ilgili müjde veren Bakan Süleyman Soylu, "Az önce çok önemli bir törendeydik. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası. Türkiye 21. yüzyılın başından itibaren iki ana meselede çok önemli adımlar atmıştır. Aslında medeniyetimizi, kültürümüzün, inancımızın bize bir miras bıraktığı iki mesele vardır. Bunlardan bir tanesi kadın meselesidir. Türkiye kadın meselesinden gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkeleri geride bırakacak şekilde hem çalışma hayatının içerisinde hem sosyal hayatın içerisinde hem kanunlarımızla hem ortaya koyduğumuz kanunlarımızla çok önemli değişikliklere imza atmıştır. İkinci mesele ise engelli meselesidir. Engellilerimizi tam da 21. yüzyılımıza yakışır bir şekilde kucaklayan, onlara hayatın içerisinde yaşamın bir parçası olarak kabul eden, onlarla ilgili her türlü adımı atan bir anlayışı gerçekleştirmiştir. 2002 yılında engellilerle ilgili kamuda istihdam sayısı 5 bin 777'ydi. Oysa bugün 43 bin 495 sayısına ulaştık. Özel sektörde ise 28 bindi. Bugün ise ulaştığımız sayı tam anlamıyla 82 bin. Buradan bir müjdeyi vermek istiyorum. Engelli KPSS sınavı yapıldı. 75 bin engelli vatandaşımız bu sınava girdi. İnşallah bunlardan 6  bin engelli vatandaşımızı kamuda istihdamla buluşturacağız. İstihdam ile ilgili adımlar özellikle ülkemizin sanayisinde önemli yere sahip bir ilimizde atılıyorsa şunu ifade etmek istiyorum ki bu daha da önemli. 29 Ocak'ta yine İŞKUR tarafından yapılan bir istihdam adımında sizlerle birlikte olmuş ve bir iş başı eğitim programında bunun nasıl gerçekleştiğini bir vesileyle hep beraber yaşamıştık. Bugün de çalışma hayatına büyük katkı sağlayacak bir program nedeniyle aranızda bulunuyoruz. Kurum olarak işverenlerden aldığımız açık iş sayısını 14.6 kat arttırarak 8.3 milyona çıkardık. İşe yerleştirme sayısını ise 7 kat arttırarak 4 milyon sayısına çıkardık. Gerek aktif iç gücü politikalarında, gerek pasif iş gücü politikalarında bilmenizi istiyorum ki gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelerin bize hergün çeşitli bahanelerle Türkiye'ye vize muafiyetini uygulamak istemeyen Avrupalı  dostlarımızın dahi imrenek izlediği istihdam politikalarını yürütmekteyiz" diye konuştu

"Fitnecilere fırsat vermeyeceğiz"

Sakarya'dan övgü ile bahseden Bakan Soylu, "Türkiye'nin birliğini, Türkiye'nin beraberliğini, Türkiye'nin kardeşliğini bozmak isteyenlerde fitnelerini ortaya koymaya çalışıyorlar. Ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar bugün Erzurum'da da istihdam fuarını yapıyoruz, bugün Sakarya'da da istihdam fuarını yapıyoruz. Gençlerimize iş bulacağız, aş bulacağız. Türkiyeyi'de hep beraber büyüteceğiz. Sakarya bizim ülkemizin mümeyyiz vasıflarının olduğu bize toprağıyla, bize insanıyla, bize sanayisiyle birçok anlamı yükleyen bir şehirdir" şeklinde konuştu.

Gerçekleşen konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra Bakan Soylu, protokol üyeleri ve beraberindekiler fuar alanındaki stantları gezdi. Fuarda, Toyota, Otokar,  Süpereleman gibi firmaların yanı sıra birçok firma ve STK yer aldı.

İşte açılıştan görüntüler:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]