SAGİF 2016 hazırlıkları başladı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF), 12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Sakarya Kent Meydanı’nda düzenlenecek.

Sakarya’daki Kamu Kurum/Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından oluşan Sakarya Sinerji Ekibi’nin organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın üçüncüsü (SAGİF2016), 12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında Sakarya Kent Meydanı’nda düzenlenecek.

Sakarya sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ile buluşması açısından SAGİF’in önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, değişim ve dönüşüme açık öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen bir üniversite olarak tüm kamu kurumları ve STK’larla ortak faaliyet yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Gerek öğrenciler gerekse akademisyenlerin piyasayla iç içe olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Elmas, SAGİF’in bu amaçta önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Üniversite içerisinde de oluşturulan bir çalışma ekibiyle etkinliğe destek sağladıklarını belirten Prof. Dr. Elmas, üniversite olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.
Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAGİF’in istihdam katkısı yanında gerek firmaları gerekse firmalarla kamu kurumlarını bir araya getiren önemli bir misyona sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sarıbıyık “İş-Sizi Arıyor” sloganıyla markalaşan SAGİF’in iş arayanından eleman arayanına, fikri olandan iş kurmak isteyene, girişimcisinden işini büyütmek isteyene; herkese açık olduğunu söyledi. Etkinliğin organizasyonunu gerçekleştiren Sakarya Sinerji Ekibi’nde yer alan tüm paydaşlara teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Sarıbıyık, il içerisinde örnek bir sinerji yakalandığını ve ekibin ilerleyen zamanlarda Sakarya önceliğinde önemli işlere imza atacağını belirtti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya İstihdamı açısından son derece önemli bir çalışma olan SAGİF’in ilklere imza attığını vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen SAGİF2014 ve SAGİF2015’in önemli istihdam hedeflerini karşıladığını belirten Kaya, bu yılki organizasyonun Kent Meydanı’nda yapılmasıyla çok daha fazla sayıda iş arayanı firmalarla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Sakarya’nın önde gelen firmalarının fuarda yer alacağını ve bu yıl daha geniş çaplı bir katılım sağlanacağını belirten Kaya: “Bu fuar artık Sakarya’nın fuarı, gün geçtikçe ve artan tecrübeyle daha iyiye doğru gidiyoruz, daha kapsamlı ve daha somut işlere imza atıyoruz” dedi.

Firma kayıtları başladı


SAGİF2016’da yer almak için yapılması gereken sadece http://www.sagif.org adresinde bulunan online Katılım Formunu 30 Nisan 2016 tarihine kadar doldurmaktır. Katılım ücretsiz olup, kesin katılımcı firma listesi ön başvuru süresi dolduktan sonra organizasyon komitesi tarafından açıklanacaktır. SAGİF2016’yla ilgili detaylı bilgi için; www.sagif.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]