ŞAFAK54'de yakalanan 41 kişi adliyeye sevk edildi

Sakarya’da sabah saatlerinde çeşitli suçlardan aranması olan şahıslara yönelik 150 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen ‘Şafak 54’ operasyonunda gözaltına alınan 41 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sakarya'da 1000 polisin katılımıyla düzenlenen şafak operasyonunda gözaltına alınan 41 kişi, adliyeye çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile il merkezinde bulunan 47 mahallede 1000 polisin katılımıyla 'Şafak 54' operasyonu düzenlendi. Uyuşturucu, gasp, kaçakçılık, organize, mali ve terör suçlarından aranan şahıslara yönelik şafak vakti eş zamanlı operasyonda belirlenen adreslerde aramalar yapıldı. Yaklaşık özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de yer aldığı 1000 polisin görev yaptığı ‘Şafak 54’ isimli operasyonunda, insansız hava aracı ile helikopterle havadan tarama yapıldı. Girilen adreslerde yapılan aramalarda ise özel eğitimli narkotik köpekleri köpekleri de kullanıldı.
Düzenlenen operasyonlar sonucu çeşitli suçlardan dolayı gözaltına alınan 41 kişi, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 çevik kuvvet otobüsü ve 2 midibüs eşliğinde adliyeye sevk edilen 41 kişinin, emniyetten çıkarılması sırasında da geniş güvenlik önlemi alındı.

Öte yandan, operasyonda yapılan aramalarda ele geçirilen 4 adet ruhsatsız silah, 4 adet kurusıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 6 adet 9 mm dolu fişek, 11 adet 7.65 çapında dolu fişek, 1.20 gram eroin maddesi, 184 adet extacy uyuşturucu hap, 586 gram toz esrar, 18 gram bonzai, basın mensuplarına sergilendi.

 Sakarya'da helikopter destekli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 kişiden 29'u tutuklandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık bin polis, şafak vaktinde kentteki 47 mahallede eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis helikopteri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin ve arama köpeklerinin de destek verdiği operasyonda, bazı evlerin kapıları koçbaşıyla kırıldı. 

Operasyonda, 4 ruhsatsız tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 3 av tüfeği, 17 fişek, 1 kilo 200 gram eroin, 184 uyuşturucu hap, 586 gram esrar ve 18 gram bonzai ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan, aralarında ülkeye kaçak yollarla giren Gürcistan uyruklu bir kişinin de bulunduğu 37 şüpheli emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 29'u mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]