Saadet Partisi Genel Başkanı Sakarya'daydı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sakarya’da bir dizi temaslarda bulundu.

Partisinin Orhangazi Kültür Merkezi’ndeki Genişletilmiş Mart Ayı İl Divan Toplantısı’na katılan Karamollaoğlu, ardından bir otelde yapılan ESAM Konferansına katılarak, işadamları, basın ve stk temsilcileriyle biraraya geldi. Divanda gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, Türkiye’nin giderek kutuplaştığını kaydederek, insanların adeta birbirlerine düşman haline geldiğini ifade etti.

''YAPTIKLARIMIZLA YETİNMEYELİM''

Ülkemizin ve İslam coğrafyasının son yıllarda zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlatan Karamollaoğlu, kurtuluş yolunun Saadet Partisi olduğunu söyledi. Bunun için teşkilatlara büyük görevler düştüğünün altını çizen Karamollaoğlu, “Ülkemiz ve coğrafyamız büyük sıkıntılar içerisinde. Şunu çok samimi bir şekilde söylüyorum; bu sıkıntılardan ancak Saadet Partisi’yle kurtulunur. Üzerimize düşen mesuliyet tahmin ettiğinizden daha büyük. Allah nasip ederse iktidara geleceğiz ve bunun bilincinde olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Eğer yaptığımızla yetinirsek o zaman mesafe katedemeyiz.” dedi.

''ALLAH AŞKINA NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?''

15 yıldır iktidarda bulunan partinin elle tutulur bir icraata imza atmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “15 yıldır iktidarda bulunan bir parti var. Bu geçen sürede hiçbir icraat yapmadılar. Buna karşın bütün konuşmalarında ‘yapacağız’ diyorlar. Allah aşkına ne zaman yapacaksınız? Yaptıkları tek şey parayı toprağa gömmek. Allah aşkına bir kendinize gelin. Yolsuzluk artmış, işsizlik artmış, ekonomi dibe vurmuş ama onlar hala ‘benim gibi düşünmeyenler haindir’ diyor. Eleştiriye dahi tahammülleri yok” diye konuştu.


KORKU İMPARATORLUĞUNA DÖNÜŞTÜ

Türkiye’nin referandum sürecinde bir korku imparatorluğuna dönüştürüldüğüne dikkat çeken Karamollaoğlu, esnafın, çiftçinin, öğrencinin ve memurun tedirgin bir şekilde yaşadığını vurguladı. Bu durumun endişe verici olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Türkiye öyle bir hale geldi ki adeta bir korku imparatorluğunda yaşıyoruz. Halkımız şu referandum bitsin diye dua ediyor. Bu durum bizleri çok endişelendiriyor. Biz bu arkadaşlara yine şefkatle yaklaşıyoruz. Ya arkadaş! Biz sizlerle 30-40 yıl beraber aynı idealler peşinde koştuk. Camide aynı kıbleye yöneliyoruz. Niye senin gibi düşünmeyeni hain ilan ediyorsunuz?” diye sordu.

DÜŞMAN EVETÇİ VE HAYIRCI DİYE AYIRMAZ, BİRLEŞMEMİZ LAZIM


Şuanda Türkiye’nin en büyük probleminin kutuplaşma olduğunu aktaran Karamollaoğlu, “Kamplaşma ve kutuplaşma şuanda bizim memleketimizin karşılaştığı en büyük tehlikedir. İnsanlar birbirlerinin hasmı haline getiriliyor. Bir düşünün; politika üretmeden, bir tavrı ortaya koymadan önce bir düşünün. Düşünmekten kimseye zarar gelmez. Yoksa uçuruma gidersin farkında bile olmazsın. Bu ülkeye bir yerden saldırı olursa kimse evetçi, hayırcı diye ayırmadan silah altına alınır. O zaman bu kutuplaşma niye? Bizim ayrılığa değil birleşmeye ihtiyacımız var. Başta iktidarda olanlar olmak üzere herkesi itidale ve kucaklaşamaya davet ediyoruz” dedi.

TERÖRÜN ARKASINDA DOST DEDİKLERİN VAR

Türkiye’nin terör sorununa da dikkat çeken Karamollaoğlu şunları kaydetti: “Şimdi silahlı mücadeleye yeniden dönüldü. Her gün şehit veriyoruz. Sen sadece silahla böyle bir terörist hareketi önleyebileceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Bu teröristlerin arkasında senin dost dediklerin ABD ve İsrail var. Terörü bitirmek için önce şahsiyetli bir politika lazım.”

YILDIRIM: GENEL BAŞKANIMIZIN ÜSLUBU SİYASETE SEVİYE GETİRDİ

Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, yaptığı açılış konuşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumu hatırlatarak, “Referanduma sayılı günler kala giderek gerginleşen bu ortamda genel başkanımızın üslubuyla siyasete yeni bir seviye gelmiştir. Dileriz ki genel başkanımızın üslubu diğer parti temsilcilerine de örnek olur. Biz de Sakarya İl Teşkilatı mensupları olarak genel başkanımızın üslubu sürdürmeye çalışıyoruz. Rabbim çalışmalarımızda bize yüz aklığı versin. Doğrunun, faydalının ve iyinin her daim gündemde olması için rabbim bizlere gayret etme gücü versin” dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]