Saadet Partisi Adapazarı teşkilatı başkanını seçti

Saadet Partisi Adapazarı Merkez ilçe teşkilatında Abidin Birinci yeniden başkanlığa seçildi.

Saadet Partisi Adapazarı Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi, Orhangazi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, "Yol yakınken, hala fırsat var. Buradan Saadet Partisi olarak; yöneticilere sesleniyoruz, geliniz bu sistemi değiştirin" dedi.

Partisinin ilçe kongresinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydın, burada yaptığı konuşmada, "Eğer biz kritik bir süreçten geçiyorsak, eğer ülkeyi uçurumdan kurtarmak istiyorsak. Bu ancak toplumun farklı tüm kesimlerini bir araya getirmek ile mümkün olur. Herkesi, aynı masa etrafında bir araya getirmezsek ülke yarın bir gün bölünmenin eşiğine gelir. Bu tarihi noktada Saadet Partisi olarak biz tarihi vazifemizi yerine getiririz. İnşallah yöneticilerimiz uyanacaklar, bu teklifi geri gönderip milletimizin istediği sistemi getirecekler." dedi.

Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Saadet Partisi GİK Üyesi İsmet Aksoy, Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, AK Parti, CHP, BBP ve DP İlçe Başkanları ile çevre ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yrd. Fatih Aydın, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, parti teşkilatları için kongrelerin önemli olduğunu söyledi. Çevrelerinde kendilerini kaygılandıran birçok meselenin bulunduğunu aktaran Aydın, İslam dünyasının refahı için çalıştıklarını belirtti. Aydın, "Milli görüş ve Saadet Partisi, Sakarya'da maddi ve manevi derin etkiler oluşturmuştur. Aynı zamanda Sakarya özelinde Türkiye'ye de derin etkileri olmuştur. Her haliyle memleketimizin Saadet Partisi'ne ihtiyacı var." dedi.

Dünya da binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın mülteci durumuna düştüğünü aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Arakan'da binlerce insan yurdundan ve işinden edildi. Yine Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor. Resmi rakamlar 1 milyar insanın içilebilir su kaynaklarından mahrum kaldığını söylüyor. 500 milyon insan tedavi edilebilir hastalıklardan dolayı muzdarip durumda. Dünya'da 2 milyar insan günlük 2 dolara hayatını idame ettiriyor. Bu küresel sistemi kuranlar 'ya kölemiz olacaksınız ya da öleceksiniz' diyor. Bir elin, yüreğin ve kadronun devreye girmesi gerekiyor. Bütün mazlumlar gözünü Türkiye'ye dikmiş yardım bekliyor."

Tek listeyle seçime gidilen kongrede, mevcut başkan Abidin Birinci güven tazeledi. Toplam 170 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut başkan Abidin Birinci, yeniden başkanlığa seçildi. Birinci, kongrede kendisine destek veren tüm delege ve partililerine teşekkür etti. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Aziz Başoğlu, Cevat Gündoğdu, Çetin Pilatin, Emre Halıcı, Emre Ozan, Eymen Ozan, Furkan Cebeci, Harun Burnaz, Hüsnü Kılıç, İsmail Kasalar, Kazım Durmaz, Kemal Tunca, Kerim Öz, Mehmet Aydın, Musa Aydınlı, Nevzat Genç, Ö.Faruk Ünsal, Rasim Atmaca, Remzi Bay, Remzi Cesur, Resul Eryılmaz, Sıtkı Yeğenoğlu, Veli Özkan, Yaşar Reis.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]