Ramazan'da nasıl beslenmeliyiz?

Ramazanda uzun süre aç kalmak metabolizmayı etkiliyor. Bu yüzden, oruç tutanların ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için beslenme konusunda bazı inceliklere dikkat etmesi gerekiyor.

Uzmanlar, oruç tutma süresinin uzun olması nedeniyle vatandaşları sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarırken, Jineste Sağlıklı Yaşam Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Gülce Özkarakaş, Ramazan ayına özel beslenme önerilerinde bulundu.

SakaryaRehberim.com
'a açıklamalarda bulunan Özkarakaş, "Ramazan ayında uzun süre aç kalındığı için özellikle beslenme çok daha dikkat çekmekte. Çünkü uzun süreli açlıklar kronik rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Ramazan'da açlık sürelerinin uzaması ve sıcak aylara denk gelmesi nedeniyle özellikle sahurda ve iftarda yediklerimizi hani çabuk acıktırmayacak, çok susatmayacak besinlerden seçmemiz lazım. İftar menülerinde uzun süreli açlıklardan sonra sofraya oturduğumuz için hızlı yemek yemeler gerçekleşiyor. Vücut size tokluk uyarısını ancak 16. dakikada sunduğu için, biz de bu süre içerisinde hızlı hızlı yemeğimizi yiyip, masadaki bütün besinlerin tadına baktığımız için mutlaka bir ara vermemiz gerekir. Belki bir çorba, yoğurt, salata yiyilip daha sonra 15 dakika ara vererek tekrar yemeğe devam edilebilir. Özellikle iftarı hurma ile açmayı öneriyoruz. Çünkü hurma, kan şekerini hızlı bir şekilde yükselttiği için çabuk tokluk hissi veriyor. Mutlaka sahur yapılmalı. Sahurda susatacak ve acıktıracak besinlerden uzak durulmalı" dedi.

İşte uzman diyetisyenden öneriler:
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]