Proje hazırlama eğitimi başladı

Sakarya Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK’ın desteklediği “Mühendislik ve Teknoloji Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi” (MUTAP) başladı.  

TÜBİTAK-BİDEB tarafından “2237 Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenen ve Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Tatlı’nın yürütücülüğünde hazırlanan “Mühendislik ve Teknoloji Alanlarında Proje Hazırlama Eğitimi”nin (MUTAP)  beşincisi başladı.

Sakarya, İTÜ, Sabancı, Düzce, Bilecik Şeyh Edabali, Marmara, Fırat ve Abant İzzet Baysal üniversitelerinden 39 araştırmacının katıldığı etkinlik Kartepe’de The Green Park Hotel’de düzenleniyor. 27 Mayıs Cuma günü başlayan etiknilk, 30 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Zafer Tatlı, bu dönem beşincisi düzenlenen projenin 2013 yılından beri başarıyla devam ettiğini ve bu zamana kadar yaklaşık 150 katılımcıya eğitim verildiğini belirtti. MUTAP’ın üniversitemizde proje hazırlama hususunda teşvik edici önemli farkındalıklar oluşturduğunu, projeyle birlikte katılımcılar nezdinde önemli sayıda projenin hayata geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Tatlı, katkı ve desteklerinden dolayı TÜBİTAK yetkililerine ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’a teşekkür etti.

MUTAP’ta, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fatih Üstel, Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Prof. Dr. Tahsin Engin, Doç. Dr. Ramazan Kayıkçı ile Sabancı Üniversitesi’nden Abdurrahman Türk ve Aslıhan Eran eğitimci olarak yer alıyor.

Etkinlikte, Proje Geliştirme Süreçleri, TÜBİTAK Proje Olanakları, Örnek Proje, Yazımı, Proje Örnekleri, Araştırma Konusu Belirleme, Uygulamalı Proje Çalışmaları, projenin bütçelendirilmesi, proje yönetimi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar hakkında araştırmacılara bilgilendirmeler yapılacak.

Araştırmacıların aktif olarak katılacağı etkinlikte uygulamalı proje hazırlama ve yazma eğitimi verilecek. Ayrıca SAÜ Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, SAÜ Teknokent ve ADAPTTO (Adapazarı Teknoloji Transfer Ofisi) etkinlikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunacak.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]