Prof. Dr. Cevat Akşit Sakarya'da konferans verdi

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında gerçekleştirilen programda, Prof. Dr. M. Cevat Akşit, “İlim, Amel, İhlas” başlıklı bir konferans verdi.

Arapça Dil Grubu (Multekâ Lugati’d-Dâd) Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen programda açılış konuşmasını yapan SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İlahiyat Fakültesine uzun yıllar emek veren Prof. Dr. M. Cevat Akşit’i konferans vesilesiyle tekrar fakültede görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Akşit’i ilmi ve ihlası ile tanıdıklarını ifade eden Prof. Dr. Bostancı, “15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşadığımız süreçler, toplumumuzda Cevat Akşit hoca gibi müstakim ilim adamlarına ne kadar ihtiyaç bulunduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu ihtiyacın farkında olan fakültemiz, temelleri mâzide olan, bugünü dikkate alan ve geleceği hedefleyen mutedil çizgisiyle ülkemize yararlı nesiller yetiştirmeyi hedef edinmekte, daima ülkesinin ve milletinin yanında olan duruşunu kararlılıkla sürdürmektedir. Bu kararlı tutumunun zaruri bir sonucu olarak fakültemiz, sadece adı hoca olan şarlatanlara asla itibar etmemiştir ve bundan sonra da etmeyecek ve karşı mücadelesini azimle sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Akşit, Allah’ın ilim öğrenip öğretenleri “ensârullah” olarak adlandırdığını ve müminleri “ensârullah” olmaya çağırdığını belirtti. Kendi hayatında yaşadığı ve tecrübe ettiği bazı olaylardan örnekler veren Prof. Dr. Akşit, “Ensarullah olmak için sadece ilim öğrenip öğretmek yetmez. ‘Niçin yapmadığınız şeyleri söylüyorsunuz’ ayetinde vurgulandığı üzere mutlaka amelde de bulunmak gerekir. Bütün bu amelleri yaparken de ihlaslı olmalı, yani sadece Allah rızasını gözetilmelidir” şeklinde konuştu. Akşit, ilim-amel-ihlas arasındaki sıkı ilişkiyle ilgili olarak sahabe ve İslam âlimlerinin hayatlarından örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

Öğrenciler ve Sakarya halkından geniş bir dinleyici kitlesinin katılımıyla gerçekleşen konferansın ardından SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından Prof. Dr. M. Cevat Akşit’e hediye takdim edildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]