Polise 'WhatsApp'tan şikayet ve ihbar dönemi

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, ihbarlarda yeni uygulamayı hayata geçirdi. Vatandaşlar, mesajlaşma platformları WhatsApp, Tango, Messenger, Telegram üzerinden görüntülü ve fotoğraflı olarak ihbarlarda bulunabilecek.

Vatandaşların acil durumlardaki ihbar ve yardım taleplerini '155 polis imdat' hattı ile elektronik posta ve kısa mesaj servisi yoluyla alan Emniyet Müdürlüğü, farklı bir şikayet hattı daha oluşturdu. Gelişen teknolojiyle birlikte akıllı telefonlarda kullanılan mesajlaşma platformları, ihbar için de kullanılacak.

Valilik izniyle hayata geçirilen uygulama kapsamında '0552 155 00 54' numaralı çağrı hattı mesajlaşma platformları üzerinden vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar günlük hayatta karşılaştıkları olayları, haber ve bilgileri görüntülü ve fotoğraflı olarak polise ulaştırabilecek. Yeni uygulamada sesli çağrı özelliği bulunmayacak. Sadece mesajlaşma platformları WhatsApp, Tango, Messenger, Telegram üzerinden görüntülü ve fotoğraflı olarak ihbarlarda bulunabilecek.

İhbara konu olayın video veya resim olarak yer ve zaman bilgisiyle birlikte iletilmesi durumunda konusuna göre ilgili birim en kısa sürede olay mahaline sevk edilecek. Suç ve kabahate konu olayın tespit edilmesi durumunda adli veya idari işlemin yapılması sağlanacak.

Mesajlaşma platformları üzerinden yapılacak şikayet ve ihbarlarda ihbarı yapanın kimliği olacak. İhbar hattına gönderilen bilgiler kayıt altına alınmayacak. Anlık ihbar olarak değerlendirildikten sonra silinecek. Şikayet ve ihbar uygulamasını amacına aykırı kullananlara cezai işlem uygulanacak.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]