Pelin Çift ve Ahmet Şimşirgil Sakaryalılarla buluştu

Adapazarı Belediyesi tarafından Orhangazi Kültür Merkezi’nde “Osmanlı Neden Farklıydı” konulu konferans düzenlendi. TV sunucusu Pelin Çift’in sunumu ile yapılan konferansa konuşmacı olarak Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil katıldı.

Konferansa Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda izleyici katıldı. Osmanlı’nın farkını anlatan Tarihçi Şimşirgil, “Kudüs içimizi acıtıyor. 100 yıl önce Kudüs bizim elimizdeydi, biz oraya girdik Kudüs huzur buldu. Namazın başlamış olduğu yer olan Kudüs, bizim için her şeydir. Bize H.z Ömer’in emanetidir. Şimdi Kudüs kuşatılmak istiyor ve Türkiye’den başka sesi çıkan Müslüman ülke yok. Amerika’nın oyuncağı olan İran’ın sesi çıkmaz. İran yıllardır her konuda bize karşı olmuştur. Bizimle bir olan Mısır’ı darbeyle bitirdiler. Fırat’a doğru büyük İsrail Projesini devam ettirmek istiyorlar” diye konuştu.

"200 yıllık İngiliz oyununu göremezsek yok olur gideriz"

Ülkemiz üzerine oynanan oyunların iyi görülmesini isteyen Prof.Dr. Şimşirgil, “Türkiye ve dünya gündeminde Rıza Zarrab konuşuluyor. Zarrab üzerinden algı oluşturmaya çalışılıp tepemizdekini düşürmeye çalışıyorlar. Allah korusun o gittiği zaman devlet gider. Bu oyunları iyi görelim. Abdulhamid’i indirdiler ama Cenabı Hak karşılarına bir Kasımpaşalıyı çıkarttı. Eğer 15 Temmuz darbesi gerçekleşseydi en az 5 milyon insan ölecekti. Doğu teslim edilecekti. Türkiye Papa’nın halifesi olan bir adam tarafından yönetilecekti. 200 yıllık İngiliz oyununu göremezsek yok olur gideriz. İngiliz Müslümanlığı bitirdi. Abdulhamid’e karşı içimize din adamları diye girenler, tarihimizi, dinimizi, dilimizi her şeyi unutturmak için çalıştılar. 15 Temmuz gecesi milletimiz Cumhurbaşkanımızın tek bir cümlesiyle İngilizlerin 40 yıllık planlarını alt üst etti. Kasımpaşalı derse Avrupa’ya yürüyoruz, onu da yaparız” şeklinde konuştu.

"Biz ne zaman Kudüs desek ülkemizde ihtilal oldu"

Şimşirgil, "Türk’ün başı dikilirse başlarına geleceklerini bilen batılı, Ortadoğu’ya İsrail’i yerleştirdi. İsrail’in oraya yerleştirilmesinin tek sebebi Anadolu insanını kontrol altında tutabilmektir. Bizim geçmişimizden korkuyorlar. Kudüs’ü 100 sene önce kaybettik. Kudüs’ü 12 Osmanlı Çavuşu idare ediyordu ve hiç kan akmadı.1917’de Kudüs’ü kaybettik. Biz ne zaman Kudüs desek ülkemizde ihtilal oldu. Bugün içimize yerleştirdikleri kendi adamları fitneyi veriyor ve bu fitneyi anlamayan maalesef bizden olanlar da bunu destekliyor. Bu millet ilk kez 15 Temmuz gecesi devletiyle bir oldu. Topsuz tüfeksiz tanklara karşı ölümüne yürüyüp ülkesine sahip çıktı. Unutmayın bölündüğümüz zaman bizde biteriz” ifadelerini kullandı.

"500 yıl sonra Yavuz'un kaftanını çalıp karşımıza çıkacaklardı"

36 padişahın 632 sene dünyaya hakim olduğunu anlatan Şimşirgil, “Bize hep Osmanlı’da hata arattılar. Osmanlı tarihini okudukça hayran kalmamak mümkün değil. Cenabı Hak bazılarına lütfeder. 36 Padişahımız dünyayı büyük adalet içinde yönetmişlerdir. Hiç kimsenin tarağında gözleri olmamıştır. Saldırmadıkça kimseye dokunmamışlardır. İslamı bozduğun zaman zafer bekleme artık. Bazı devlet adamlarımız batıyı hep memnun etmeye çalıştılar. Ama Padişahlarımız bu hataya düşmedi. Fatih Sultan Mehmet 11 yaşında Manisa’ya Vali olmuştur. 14 yaşında makine mühendisi olmuştur. Bu açıdan seçme seçilme yaşının 18’e inmesini destekliyorum. Başbakan’ın dediklerini çok iyi anlamak gerekiyor. Bakanları bile 2 yıl sonra anladı. Başbakanımız dershaneler kapatın diyordu, sebebini 2 sene sonra anladılar. Yavuz’un kaftanı havaalanında yakalandı. Eğer kaçırılsaydı FETÖ 15 Temmuz sonrası kaftanı giyip Halife olarak gelecekti. Yavuz, 1516 yılında Mercidabık Savaşını kazandı. Tam 500 yıl sonra Yavuz’un kaftanını çalıp karşımıza çıkacaklardı. Yavuz’un ruhu bunlara müsaade etmedi ve etmeyecek” dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]