Pamukova ayvası tescillendi

Pamukova Belediyesince geçen yıl Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil için müracaatı yapılan Pamukova ayvasına tescil onayı geldi.

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin her alanda hak ettiği değeri görmesi için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini söyledi.

Pamukova Ayvası'nı  bir marka olarak sunmanın yanında bölgesel ve ulusal anlamda tanıtmayı ve pazar payını her geçen yıl artırmayı hedeflediklerini belirten Keser, şöyle konuştu:

"Ayvanın anavatanı Pamukova'dır sloganıyla, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Ayva festivalimiz bu anlamda önemli bir yer tutuyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve daha geniş kitlelere hitap edecek büyük çapta bir festival organizasyonu ile halkımızın karşısına çıkacak ve Pamukova Ayvası ile ilçemizin verimli topraklarında yetiştirilen diğer sebze ve meyvelerin farkındalığını ortaya koyarak iyi bir tanıtım yapacağız.

Yıllık 50 bin ton ayva üretimi ile ülkemizdeki en büyük üretim hacmine sahip olan ilçemiz, aynı zamanda Pamukova Ayvası tadı, lezzeti, şekli ve görünüşüyle ihracatçıların da gözdesi haline geldi. Pamukova Ayvası Marka Tescil Belgemizin tüm Pamukova'ya ve özellikle çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyor daha öncede olduğu gibi, bundan sonrada Pamukovalı çiftçilerimizin yanlarında olarak, gerek üretim, gerekse de pazarlama konusunda her türlü desteği sonuna kadar sürdüreceğimizin bir kez daha altını çiziyorum."
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]