Palyatif Bakım Merkezi 150 hastaya hizmet verdi

Sakarya’nın ilk Palyatif Bakım Merkezi olma özelliğini taşıyan Akyazı Palyatif Bakım Merkezi 11 ayda 150 hastaya hizmet verdi.

Akyazı Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi 1 Ocak 2016 tarihinden buyana aktif olarak hasta kabulüne başlarken merkezde 11 ayda 150 hastaya hizmet verildi. Genel Cerrahi Uzmanı Burhan Gençer tarafından uzman tabip olarak yönetilen merkezde, Sorumlu Hemşire Sevgi Üstünkaya ile dört hemşire, sosyal çalışmacı, psikolog, diyetisyen, din görevlisi ve fizyoterapistten oluşan ekip hastalara hizmet veriyor. 10 yataklı merkezde, sosyal destek, meşguliyet, ekip odaları ve çok amaçlı salon bulunuyor.

Merkeze, terminal dönem kanser hastaları, kronik hastalığı mevcut hastalar ve yoğun bakım çıkışı evde bakım ihtiyacı olup yakınlarının bakım öğrenme ihtiyacı olan kişiler başvuruyor. Akyazı Palyatif Bakım Merkezi’nin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini dile getiren Uz. Dr. Burhan Gençer, çoğunluğunu yaşlı hastaların oluşturduğu merkezde ekip olarak keyifle hizmet verdiklerini ifade ederek, servisin içinde çiçekli duvarlar ve oda kapılarıyla hastalara ve yakınlarına rahat bir ortam sağlamaya gayret ettiklerini söyledi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]