Özkoç, 'pankart' mevzusunu meclise taşıdı

CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Sakaryaspor futbolcularının Sultanbeyli Belediyespor maçında taşıdıkları “TC Başkanı Recep Tayyip Erdoğan” imzalı pankartı, meclis gündemine getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Özkoç, “Burada cevap bekleyen temel soru; parlamenter rejimle yönetilen bir ülkede, başkan imzasını taşıyan pankarta, Futbol Federasyonu'nun onay verip vermediğidir. Şayet yasayla kurulmuş Futbol Federasyonu böyle bir pankarta onay verdiyse, anayasal suç işlemiştir. Derhal görevden alınması ve yasal sürecin başlatılması gerekir” dedi.

Mevzuata göre kulüplerin ancak federasyonunun izin verdiği pankartlarla sahaya çıkabildiğini belirten Özkoç, Sakaryaspor Kulübu Yöneticisi’nin de Federasyon’dan izin aldıkları yönünde bir açıklaması bulunduğunu hatırlattı ve konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Özkoç, Kılıç’tan şu soruların yanıtını istedi:

- ''Sakaryaspor futbolcularının, Sultanbeyli Belediyespor maçı öncesinde sahaya çıkarken taşıdıkları “Dünya beşten büyüktür. TC Başkanı Recep Tayyip Erdoğan” yazılı pankart için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan izin alınmış mıdır?

- Parlamenter rejimle yönetilen ülkemizde, Cumhurbaşkanı makamındaki kişi için rejim değişmişcesine Başkan sıfatının kullanılması, anayasal bir suç oluşturmaz mı?

- Söz konusu pankartı hazırlayan Sakaryaspor Yönetimi ve iddia doğruysa onay veren Federasyon Yönetimi için idari ve yasal süreç başlatılacak mı?

- Türkiye Futbol Federasyonu’nun yasası ve statüsünde yer alan “tarafsızlık” ilkesinin kökten çiğnenmiş olmasına yönelik de bir işlem yapılacak mı?

- Tarafsızlık ilkesinin çiğnenmesi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA ve FİFA gibi uluslararası üst kuruluşlara üyeliğini nasıl etkileyecek?

- Sakaryaspor, söz konusu pankart için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan izin almadıysa, kulüp ve kulüp yöneticileri için nasıl bir idari işlem yürütülecek?''
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]