Özkoç, Atatürk Stadı için çağrıda bulundu

CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, Sakarya Atatürk Stadyumu’nun TOKİ tarafından ticaret merkezi ve konut alanı olarak satışa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Vatandaşa çağrı yapan Özkoç, “Tarihimizin üzerine beton döktürmeyelim. Bunu başarabiliriz, Eskişehir’de, Bursa’da, Sivas’ta eski stadyum alanları, halka yeşil alan olarak kazandırıldı. Biz de yapabiliriz; kentimize, tarihimize, insanımıza ve esnafımıza sahip çıkabiliriz” dedi.

Özkoç, Sakarya Atatürk Stadyumu’nun, 1950’lere dayanan tarihiyle kentin yapı taşlarından birini oluşturduğuna dikkat çekerek, “Babalarımızın elinden tutup maç izlemeye gittiğimiz Atatürk Stadyumuna, gün geldi evlatlarımızı götürdük; hemşehrilerimizle tribünlerde biraraya geldik. Bu şehri, bizim için memleket yapan, Sakarya’yı vazgeçilmez kılan bu bağlardır. Bunu kimse paraya tahvil edemez. Bizim olanı, elimizden böyle çekip alamaz. Sahip çıkmalıyız. Bursa yaptı, Eskişehir yaptı, Sivas yaptı, daha bir çok ilde direnen vatandaşlar ve kent yönetimleri, alışveriş merkezi yapılacağı açıklanan eski statlarını, yeşil alana, kent meydanına çevirdi. Biz de yapabiliriz. ‘Şehri o tribünlerden seven’ insanlarımıza anılarını, mutluluklarını, heyecanlarını teslim edebiliriz, etmeliyiz” dedi.

KENT İÇİNDE SON GENİŞ ALAN

Engin Özkoç, eski stat alanlarının, hızla betonlaşan kentlerde son geniş alanlar olduğuna da işaret ederek, Sakarya için bu şansı iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Özkoç, şöyle devam etti:

“Çark Mesire ve Kent Park ile birleşen bu bölge, bir bütünlük içinde kurgulanmalı. Stadyum alanında konserler, etkinlikler düzenlenmeli, insanlarımız spor yapabilmeli, bisiklete binebilmeli. Halkın malı, halkın ortak kullanımına açılmalı.

Ancak TOKİ dün stat alanının nasıl kullanılmak istendiğini açıkladı; 8 Haziran’da, 78 milyon liradan açık artırmayla satışa çıkarılıyor. Buraya ne yapılmak istendiğini en başından beri zaten hepimiz biliyoruz. Bu geniş alan, alışveriş merkezi haline getirilmek isteniyor. Daha önce TOKİ kendisi yapmayı denedi. Karar, yargıya taşındı. Mahkeme, buraya ticaret merkezi yapmak kamu yararına uygun değil, yeşil alan olarak kalmalı dedi. Peki sonra ne oldu, belediye planı tadil etti ve satışa çıkarıldı. Sakaryaspor’un tarih yazdığı Stadyumumuz, ticaret merkezi ve konut alanı olarak satılıyor. Son yeşil alanımızı heba edecek, Çark Caddesi esnafını bitirecek, altyapı ve trafik sorununa yol açacak, tarihimiz üzerine beton dökecek bu karardan vazgeçilmeli. Kentimiz yöneticileri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, halkımız ve taraftarlarımız, Stadyum alanına sahip çıkmalı, hep birlikte başarmalıyız.”
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]