Özel gereksinimli çocuklara spor tesisi

Sakarya Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Tesisi ve Uğraşı Terapi Sahasının açılış töreni 26.05.2017 Cuma günü Abalıda bulunan Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezinde geniş bir katılım ile gerçekleşti.

Açılış Törenine Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Meclis Başkanı Recep Pulat, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün, Kahya, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Erkan, Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Genç, Vedat Arslan, Nihat Yılmaz ve Meclis Üyesi Aydın Çelikaslan, İlçe milli eğitim yetkilileri, öğrenciler, veli ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşti.

İyi ki varsınız

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre açılış konuşmasında “hayırda yarışmak gönüllerde olmak gönül işleri yapmak Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için eğitime destek vermek bizler için büyük önem arz ediyor. Bu güzel günlerin başlangıcı Ramazan ayı arifesinde böyle hayırlı bir açılış töreni şahsımı fazlasıyla duygulandırmıştır. Bakanım adına Valim adına Şahsım ve Kurumum adına Sakarya Ticaret Borsasına eğitime ve eğitimin her kademesinin niteliğinin artırılması konusunda vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız”. İfadelerini kullandı.

Eğitim tek ilaç

Erenler Kaymakamı Salih Karabulut Otistik Çocuklarımızın sayısı her geçen gün arttığını bu farkındalığın bu farklılaşmanın biricik ilacının eğitim olduğunu belirterek Zira eğitim sadece otizmli çocuklarımızın değil hemen herkesin yegâne ilacıdır. Onun içindir ki her alanda kalkınmak için eğim eğitim eğitim demeliyiz ”dedi.

Bu Güzel Alanları Çocuklarımıza Armağan Etmenin Mutluluğunu Yaşıyoruz

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete Sakarya Ticaret Borsası olarak Sosyal Sorumluluk Politikası çerçevesinde belirlediği tema doğrultusunda iki yıl önce Otistik çocukların eğitimine yönelik Sosyal Sorumluluk Projesi çalışmalarına başladık. Bu doğrultuda milli eğitim müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol neticesinde bu güzel alanları çocuklarımıza armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüzde kurumları değerli kılan ve fark yaratan artık sadece ürettikleri mal ya da hizmetin kalitesi değil topluma kazandırdıkları değerlerdir. Bu yüzden gönüllülük anlayışı ile yürüttüğümüz bu projeyi önemsiyoruz. Dileğimiz sosyal sorumluluk projelerinin ilimizde giderek artması”ifadesini kullandı.

Otizmin Bilinen Tek Tedavi Yöntemi Nitelikli Bir Eğitim

Ahmet Göktaş ” Otizmin bilinen tek tedavi yöntemi nitelikli bir eğitimdir. Bizler bu nitelikli eğitime Sakarya Ticaret Borsasının kurumumuza kazandırdığı zengin ünitelerle ulaştık. Borsamızın çocuklarımıza yaşama hazırlayan daha bağımsız beceriler kazanmalarına imkânlar sunduğunu belirtmek isterim. Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyelerine ve bugün bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize tüm otizm dostlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]