Özden: "Yasaların ağırlaştırılması etkili olacaktır"

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, yeni yapılacak faaliyetlerin hakkında bir toplantı düzenledi. Toplantıda çocuk gelin konusuna da değinildi.

TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan yeni dönemde yapılacak olan faaliyetler hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Başkan Yağan yaptığı açılış konuşmasında, “Türk Kadınlar Birliği okullar ile açılır, okullar ile kapanırız. Bu yıl ki faaliyet raporlarımız her yıl olduğu gibi yine eğitim kursları, seminerler, kadınlara yönelik her türlü etkinliği yapmaya çalışacağız. Özellikle bu sene çok önem verdiğimiz yarım kalan aşçılık kursu vardı İŞKUR, Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile sertifikalı aşçılık kursu açmayı düşünüyoruz. Son zamanlarda iş yeri açacağınız zaman yada iş yerine gireceğiniz zaman bazı belgeler istiyorlar. Bunlardan bir tanesi de hijyen. Türkiye’de çok önemsenmeyen branş olarak kabul ediliyor. Biz bu branşı kadınlar için açmayı düşünüyoruz. Çünkü en çok talep oradan geliyor. İş yeri çalıştıran kadının hijyen belgesi lazım. Bu kursun talepleri olursa açmayı düşünüyoruz. Yine pasta kursu vardı ve 176 adet kursiyerimiz başvurmuştu. Geçen sene ve bir önceki senede bu kurslarımız devam etti. Sertifikalarını verdik. Bunların devamı Halk Eğitim Merkezi müdürüyle görüştükten sonra karara bağlayacağız. Türk Kadınlar Birliğinin bir geliri olmadığı için biz bunları belediyelerle, halk eğitim müdürlükleriyle, milli eğitim müdürlükleriyle yapmaktayız. Türk Kadınlar Birliği korusu vardı kendimizi yeterli görmediğimizden dolayı bu senede devam kararı aldık. Daha bilinçli sahneye çıkalım dedik. Eğer 20 kişilik kontenjanı tamamlarsak koromuzu da açacağız. Öğrenci bursları çok önemli. Türk Kadınlar Birliği eğitim kurumu olduğundan en önemlisi de öğrenci burslarımızdır. Bu sene 10 kızımızı hatta 15 kişiyi de bulacağız. Öğrenci burslarımız devam ediyor. Yine arayış içerisindeyiz ve burs vermek isteyenler olursa biz hazırız” ifadelerini kullandı.

Özgecan cinayeti sonrasında Adapazarı Kültür Merkezi önünde devam eden basın açıklamalarına seçim sonrasında tüm hızıyla devam edeceklerini açıklayan Başkan Tevhide Yağan, “Kadına yönelik şiddete karşı Türk Kadınlar Birliği geçen sene bir karar almıştı. Her ayın 17’de Özgecan'la başlayan Türk Kadınlar Birliğinin basın açıklaması oluyordu. Hepinizin bildiği gibi önümüzde bir seçim var. Bu seçim süresi içinde biz bu basın açıklamasını bir süre ara vermek zorunda kaldık. İnşallah böyle konular olmaz. Kadın cinayetleri son zamanlarda biraz daha düşüş görüyoruz. 6 - 7 aydır kadınlara yönelik şiddetin biraz daha düştüğünü görüyoruz. Seçim bittikten sonra basın açıklamalarına devam edecektir” dedi.

Gerçekleşen toplantıda TKB’ne yeni üye olan Sakarya Barosu Çevre Kent İmar Hukuku Komisyonu Başkanı Dilara Özden çocuk gelinlerle alakalı yaptığı açıklamada, “Yeni kurulacak hükumetten bir hukukçu olarak biz bu konudaki yasal düzenlemelerin daha iyileştirilmesini bekliyoruz. Çocuk yaştakilerin evlenemeyeceği zaten yasalarda olan bir şey. Yasal çerçevesinde suçların biraz daha ağırlaştırılması bence etkili olacak bunların geri plana çekilebilmesi için. Çünkü vatandaşı caydırmadığınız sürece koyulan yasalarla hiçbir yere varamıyorsunuz. Yapacak olduğu zaman da bir ceza alsam da ne kadar yatarım ki diye düşünüyor. İşte yaparım bir şeyde başıma gelmez. Dolayısıyla yasaların bu yönde ağırlaştırılması etkili olacaktır. Beklentimiz bu yönde. Yasama Yürütme Yargının yasaların caydırıcı ve toplumu da geri kazandırıcı yönde bir çalışmalar yapılmalıdır. Biraz daha yüksek tutulabilir cezaları. Tabiki iyileştirilmesini hükümetten bekliyoruz” şeklinde konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]