Oyuncaklar minik ellere ulaştı

Şubat ayında Taraklılara Hizmet Derneği  (TA-Hİ-DER) tarafından Suriyeli çocuklar için düzenlenen yardım kampanyasında “Elini Ver, Dost Olalım…” sloganı ile toplanan oyuncaklar minik ellere ulaştı. 


Taraklı’daki okullardan toplanan oyuncak ve kırtasiye malzemeleri, Kilis’te bulunan Meşail El Ğad (Yarının Meşaleleri) Yetimler Okuluna teslim edildi.
Konteynır Sınıflarda Eğitim Mücadelesi Meşail El Ğad (Yarının Meşaleleri) Yetimler Okulu Müdürü Bassam Ahmed tarafından verilen bilgide; yaklaşık 320 Türkmen ve Arap yetim çocuğun 18 m2’lik konteynır sınıflarda eğitim mücadelesi verdiği, Suriyeli 22 gönüllü öğretmenin görev yaptığı okulda, ilk ve orta düzeyde eğitim verildiği, kayıp bir neslin oluşmaması için yapılan yardımın çok önemli olduğu kaydedildi.


Oyuncak sevinci


Yoğunluklu olarak Taraklı ÇPL Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin el yapımı oyuncaklarından oluşan yardımların, konteynır sınıflarda tek tek dağıtıldığını ifade eden Yetimler Okulu Müdürü Bassam Ahmed: “TA-Hİ-DER tarafından gönderilen yardımlar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuklar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Çocukların hâfızalarından savaşın izlerinin biraz olsun silinmesi için gönderilen oyuncaklar çok önemli” dedi.  

"Taraklı’ya teşekkür"

TA-Hİ-DER aracılığı ile yetimler okuluna her yıl gönderilen oyuncak-kırtasiye yardımı ve senenin belli dönemlerinde yapılan nakdi yardımlar vesilesi ile Taraklı’yı tanıma fırsatı bulduklarının altını çizen Bassam Ahmed, gönderilen yardımlar için Taraklılılara teşekkür etti.

Murat DİRİ/Taraklı

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]