Ovacıklılar Kongresini Yaptı

Erzurum Ovacıklılar Derneği 12. Olağan Kongresini Dernek merkezinde gerçekleştirdi. Ovacıklıların ‘fahri üye’ ilan ettikleri Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk kongreye katılarak yeni yönetime başarılar diledi

Sakarya Erzurum Ovacıklılar Derneği 12. Olağan Kongresini dernek merkezinde gerçekleştirdi. Ovacıklıların kongresine Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Gelirler İdaresi Başkanı Ahmet Çelik, Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman, Muhtarlar, STK ve Siyasi Parti temsilcileri ile Sakarya’da yaşayan Ovacıklılar katıldı.

YOĞUN GÖÇ VERDİK

1950’li yıllardan itibaren Erzurum ülkenin doğusunda göç veren illerin başında geldiğini belirten Sakarya Ovacıklılar Dernek Başkanı Rahmi Yeşil “1950’li yıllardan itibaren Erzurum ili ülkemizin doğusundan göç veren illerimizin başında gelmektedir. Genel sebeplerin yanında 36 köyün bağlı olduğu Ovacık Nahiyesinde 1980’li yılarda inşasına başlanılan Kuzgun Barajı’nın inşaatı neticesinde 5 köyümüzün sular altında kalmasıyla hemşerilerimiz yoğun olarak Sakarya, Bursa ve Gebze’ye göç etmiştir”

GURBETTE DERNEKLEŞMEK

Başkan Yeşil gurbette dernek kurmalarının gerekçelerini şu sözlerle aktardı “Ovacık’tan kopup gelen hemşerilerimizin birlik beraberliklerini, örf ve adetlerini gelecek nesillere aktarmak, şanlı tarihimize adını altın harflerle yazdıran Sakarya’mızda hep beraber yaşama kültürü oluşturmak için böyle bir derneği kurma ihtiyacı hâsıl olmuştur. 1995 yılında bir çay ocağının sohbet masasında üç-beş arkadaşla yola çıkmıştık. Bugün yaşanan bazı olaylar, küreselleşme ve kültürel emperyalizmin toplumumuza etkileri düşünüldüğünde; derneğimizin 1990’lı yıllarda almış olduğu kararın ne kadar doğru ve isabetli olduğunu göstermektedir” dedi

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Derneğimizin kuruluşundan bu yana tüm faaliyetlerimizde yer alan maddi manevi emeği ve desteği olan, gönülden ve samimi elinden geldiğince katkı sağlayan, küçükten büyüğe gençlerimizden, bayanlarımıza tüm üyelerimize, varlıklarıyla bu mekanı şenlendiren çocuklarımıza; etkinliklerimizde bizleri yalnız bırakmayan komşularımıza, ilimizde ve ilçemizde bulunan kurumlarımıza, bürokratlarımıza ve bilhassa her daim desteğini esirgemeyen “Fahri Üyemiz” Erenler Belediye Başkanımız Sayın Cavit Öztürk’e huzurlarınızda şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ERENLER

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk Ovacıklıların kongresinde sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak “Sakarya’mız Türkiye’nin özeti. Farklı şehirlerden, farklı kültürlerden insanların bir arada, kardeşçe yaşayabileceğini gösteren örnek bir şehiriz. Erenler ‘de neredeyse ülkenin her bölgesinden insanımız yaşıyor. Kardeşliğin hâkim olduğu ilçemizde Ovacıklıların önceliği de diğer kardeşlerimizin olduğu gibi Erenler. Önceliklerimizi doğru belirler, yaşadığımız kentin kalkınması için ortak hareket edersek başarıyı yakalarız” dedi. Başkan Öztürk, Ovacıklılar tarafından fahri üye ilan edilmesinden son derece memnun olduğunu söyledi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]