Otopark değil yolcu durağı!

Sakarya'nın birçok yerinde yolcu duraklarına araba park eden sürücüler yüzünden, duraklar otoparka dönüşmüş durumda.

Duraktan ziyade otoparkı andıran görüntüler, hem şoförleri hem de vatandaşları isyan ettiriyor. Otobüs duraklarına park edilen araçların çilesinin en büyüğünü ise otobüs şoförleri çekiyor. Durakta yolcu indirip bindirmek isteyen sürücüler, park edilen araçlardan dolayı yolun ortasında durmak zorunda kalıyor.

Sakarya'da sürekli artan araç sayısına bağlı olarak şehirde bulunan otoparklar talebi karşılayamazken, durum karşısında şoförler kendince uygun bulduğu yere aracını park edince trafik, içinden çıkılmaz hal alıyor.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a konuşan bir vatandaş, "Artık duraklarda yolcular değil, özel araçlar var. Biz toplu taşıma araçlarına binmek istediğimizde sıkıntı yaşıyoruz. Araçlardan bizi göremiyorlar. Bizi görmeleri için yol tarafına geçtiğimiz zaman da hayatımız tehlikeye giriyor. Allah korusun bize başka bir araç gelip çarpabilir. İneceğimiz zaman da aynı sorunu yaşıyoruz. Özel araçlar sebebiyle durağa yanaşamayan otobüsler, mecburen bizi yolun ortasında indiriyor. Bu hem tehlikeli hem de arkadan gelen araçlar için kötü bir durum. Şoför arkadaşlar da bu dertten yakınıyorlar. Defalarca görevlilere bildirdik. Ama bazı vatandaşlar yasaklara ve cezalara aldırış etmiyor. Herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Bu şehir, bu yollar hepimizin." dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]