Otobüsün frenleri patlamamış

Kayseri'de freni boşalan özel halk otobüsü Sakaryalı genç kıza çarptı. Feci kaza güvenlik kameralarına da yansıdı.

Kayseri'nin  Talas ilçesinde kaldırımda yürüyen Erciyes Üniversitesi öğrencisi Sakaryalı Neslihan Can, hızla gelen otobüsün çarpmasıyla hayatını kaybetti.

Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hızla gelen halk otobüsü önce park halindeki araçlara çarptı. Bu sırada otobüsün içindeki bir kişi kapıdan dışarı fırladı.

Ağır yaralanan Neslihan Can ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Neslihan'ın Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi Mezunu olduğu öğrenildi.

 

Kayseri'de hayatını kaybeden Sakaryalı Neslihan'a çarpan otobüsün frelerinin patlamadığı, şoförün uyukladığı bilgisine ulaşıldı.

Kayseri'nin merkez Talas İlçesinde dün halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can (22) cenazesi Sakarya'nın Akyazı ilçesine getirildi. Bu arada gerek polis gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilk incelemede otobüsün fren sisteminin sağlam olduğu, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı belirlendi. Polisce ifadesi alınan şöför Mehmet Işık, ifadesinde olay sırasında uyukladığını itiraf etti.

Talas ilçesi Atatürk Bulvarı'ndan kent merkezine seyir halinde bulunan Mehmet I. (54) yönetimindeki 38 AB ... plakalı halk otobüsü, dün saat 13.51 sıralarında sürücünün kontrolünden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 5 otomobile ve kaldırımda yürüyen ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can'a çarparak, adeta ezdi. Halk otobüsü, bir otomobili yaklaşık 35 metre sürükledikten sonra durabildi.

Sakarya Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bitiren Neslihan Can'ın 26 Kasım 2015'de Kayseri'ye gelerek, hemşirelik eğitimi almaya başladığı, feci kaza sonrası cenazesi yakınları tarafından yapılan otopsi işleminin ardından Sakarya'nın Akyazı ilçesine getirildiği bilgisine ulaşıldı. Bu arada Trafik Denetleme ve Tescil Şubesi'ndeki deneyimli bilirkişi trafik polisleri ve otobüslerin denetimini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi ile Makine Mühendislerinden oluşan bir heyet tarafından yapılan ilk belirlemede otobüsün fren sisteminde, ilk başlarda iddia edildiği gibi bir fren veya mekanik arızasına rastlanmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kazanın sürücü hatası kaynaklı olduğunu belirterek, Denetimi Büyükşehir Belediyemize ait Ulaştırma Daire Başkanlığınca yapılan halk otobüslerinden birinin dün Talas ilçemizde karıştığı ölümlü ve maddi hasarlı kaza sonrası yapılan ilk incelemede aracın fren sisteminin sağlam olduğu, otobüste otomatik fren tertibatı ile tehlike anında durmasını sağlayacak fren butonunun da bulunduğu görüldü. Olayın, sürücünün anlık sağlık sorunundan kaynaklanmış olabileceği öngörülüyor'' dedi. Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi bilirkişisi polisler de otobüsün fren sisteminde herhangi bir arıza olmadığı, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı yolunda yolunda rapor düzenledi. Bilirkişi görevi yapan trafik polisleri, sürücünün yorgun, uykusuz veya o sırada oruçlu olduğu için kan şekerinin düşmüş olabileceği varsayımları üzerinde durdular.

'OTOBÜS SÜRÜCÜ "UYUKLUYORDUM"


Olay sonrası hafif yaralı olarak kaldırıldığı hastaneden Talas ilçesi Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan sürücü Mehmet Işık, alınan ifadesinde "6 yıldan beri otobüs şoförlüğü yapıyorum. Olay günü uykusuzdum. Bir an dalmışım. Önümdeki otomobillere çarpınca çıkan seslerden ve yolcuların bağırış ve çağırışlarından sonra kendime geldim." itirafında bulundu. Sürücünün alınan doktor raporunda olay sırasında alkollü olmadığı ve ihtimaller arasında yer alan kalp krizi geçirmediğine yer verildi. Sivas nüfusuna kayıtlı sürücünün ölüme sebebiyet ve maddi hasarlı trafik kazası suçlarından mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı tarafından otobüs, markasını taşıdığı serviste, bugün Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesinden atanacak bir teknik heyet tarafından 2.kez fren ile mekanik testten geçirilerek, raporlanacak.

Kazada hayatını kaybeden Neslihan Can, Akyazı'da toprağa verildi

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde meydana gelen kazada yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Neslihan Can'ın cenazesi, yakınları tarafından Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne getirildi. Can Ailesi'nin evinin önünde dualar okunarak helallik alındı. Neslihan Can'ın cenazesi, cenaze aracına konulurken, baba Murat Can tabuta dokunarak ağladı.

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Kızının ölümünün acısını yaşayan Murat Can ile oğlu Nadirhan Can güçlükle ayakta dururken, taziyeleri kabul etti. Cenaze namazında Akyazı İlçe Müftüsü İzzet Şener dua ederken, helallik aldı. Cenaze namazını ise Neslihan Can'ın dayısı imam Yasin Desteci kıldırdı. Neslihan Can'ın cenazesi Merkez Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kayseri'de 2 gün önce 5 otomobile çarpan, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Sakaryalı Neslihan Can'ın ölümüne ve 2 kişinin de yaralanmasına neden olan halk otobüsü şoförü Mehmet I., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Talas İlçesi Atatürk Bulvarı'ndan kent merkezine gelen 54 yaşındaki Mehmet I. yönetimindeki 38 AB 3.. plakalı halk otobüsü, dün saat 13.51'de kontrolden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 38 FG 4.., 34 NU 73.., 38 FG 0.., 38 JS 7.. ve 38 GF 4.. plakalı araçlara, ardından da kaldırımda yürüyen Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Neslihan Can´a çarptı. Halk otobüsü, 38 FG 4.. plakalı otomobili yaklaşık 35 metre önünde sürükledikten sonra durabildi.

Ortalık savaş alanına dönerken, Neslihan Can kaza yerinde öldü, 2 kişi de yaralandı. Otobüs şoförü Mehmet Işık da hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Akyazı Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversite eğitimi için Kayseri'ye gelen Neslihan Can´ın cenazesi memleketi Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde toprağa verildi. Otobüs şoförü Işık, hastanede tedavisinin ardından gözaltına alındı. Işık, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]