Otizmli çocuklardan duygulandıran sergi

Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören Otizmli öğrencilerin Serdivan AVM’de açılan sergisi herkesi duygulandırdı.

Otizme dikkat çekmek amacıyla Sakarya Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan sergide, otizmli öğrencilerin bir yıl boyunca yaptığı el sanatları ve resim çalışmaları sergilendi.

Otizmli öğrencilerin sergi açılışına; Adapazarı Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Maarif Müfettişleri Başkanı Fuat Kara, Adapazarı İlçe Milli Eğitim  Müdürü Ziya Cevherli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti  Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında Otizmle ilgili bilgi veren okul müdürü Ahmet  Göktaş; otizmin, bireyin sosyal ve iletişim becerilerinin yetersizliği olarak ortaya çıkan ve her geçen gün artan (WHO VERİLERİNE GÖRE ) her 66 doğumda bir ortaya çıkan nörolojik bir bozukluk olduğunu belirterek, Otizmin tek tedavisinin ise eğitim olduğunu söyledi.  

Açılıştan sonra aileleri ve öğretmenleriyle birlikte yemek yiyen ve eğlenen öğrenciler güzel bir gün geçirdiler. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen başta Görsel Sanatlar öğretmenleri Metin Genç ve Gülsen Akbal olmak üzere tüm öğretmenlerine, stajyer öğrencilere, okul idarecilerine ve ailelerine teşekkür eden öğrenciler tüm Sakarya halkını Otizme karşı daha duyarlı olmaya davet ettiler.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]