ÖSYM için en güçlü aday Muzaffer Elmas

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı için en güçlü aday olarak Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın adı geçiyor.

Üniversite yerleştirmelerinde ek puansız yerleştirme puanlarının hesaplanmasıyla ortaya çıkan hata nedeniyle ÖSYM çok tartışılmış, Başkan Prof. Dr. Ömer Demir de geçen ay istifa etmişti. Demir’den boşalan koltuğa geçmesi beklenen Elmas, konuyla ilgili Milliyet’e yaptığı açıklamada “Bu bir süreçtir. Eğer görev verilirse, en iyi şekilde yapmaya, kurumun saygınlığını yeniden kazandırmaya çalışırım” dedi. 


2000’de profesör oldu

ÖSYM Başkanlığı için adı geçen Elmas, 1956’da Giresun’da doğdu. 1980’de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı fakültede 1983’te yüksek lisans ve 1988’de doktora eğitimini tamamladı. 1980’de Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde Asistan olarak göreve başlayan Elmas, 1988’de İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent, 1994’de Doçent ve Yükseköğretimde Kalite, Üniversitelerde Kurumsal Değerlendirme ve Akreditasyon süreçlerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Üniversite Yönetim Sistemi kurulmasına öncülük eden Elmas, afad Deprem Danışma Kurul Üyesi, YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu  Üyesi, Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanı ve Türkiye Bilimsel Akademisi Asil Üyesi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]