Orman köylülerine 4 milyonluk kredi desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler kapsamında, Sakarya'daki vatandaşlara, yıl başından bu yana 4 milyon 250 bin lira kredi desteği verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik kalkınmalarını sağlamak için destek vermeye devam edildiği belirtildi.

Bakanlık tarafından orman mahallelerinde yaşayanları sosyal ve ekonomik açıdan desteklemek maksadıyla geliştirilen projelerin, ülke genelinde ara vermeden uygulandığı ifade edilen açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Sakarya'da orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara yılın başından bu yana 4 milyon 250 bin lira kredi desteği verildiği aktarıldı.

Bu yıl 316 aileye kredi desteği verildi

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlığın, Sakarya'da süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, manda yetiştiriciliği, mantolama ve güneş enerjisi gibi konularda orman mahallelerindeki vatandaşlara bu yıl içinde 316 aileye yüzde 20'si hibe, gerisi faizsiz olmak üzere 4 milyon 250 bin lira kredi desteği sağladığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman mahallelerini yerinde kalkındırmak maksadıyla birtakım projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, "Orman mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınmasına destek vermek için bölgelere göre farklı farklı projeleri uygulamaya koyuyoruz ve kendilerine yüzde 20'si hibe olmak üzere krediler veriyoruz. Sakarya'da bu yıl programa aldığımız kredi desteğini şimdiden tamamladık. Bundan sonra da bu tür projelere çeşitlendirerek devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]