Önüm, arkam, sağım, solum "DİLENCİ"

Sakarya'da son zamanlarda cami, hastane,  cadde ve sokaklardaki dilenci artışı gözlerden kaçmıyor.

SakaryaRehberim.com olarak bu hafta dilenci dosyasını açtık.

Siz değerli ziyaretçilerimiz için haber ekibimize bağlı tüm muhabirlerimiz şehrin çeşitli noktalarındaki camilere dağıldı.

Ve dikkate değer görüntüler çektik.

Bahsi geçen bu dilenciler; özellikle Cuma günlerini fırsat bilerek, cami avlularını, sokak kaldırımlarını, hastane ve alışveriş merkezlerinin önünü adeta kendilerine mesken tutuyorlar. Cuma namazı çıkışında camii önlerinde bekleyen ve sayıları her geçen gün artan dilenciler cemaati adeta bıktırıyor. Birçok defa şahit olunduğu üzere taşkınlık çıkaran dilenciler ve onların öne sürdükleri çocukları cami görevlileri ile tartışmalar yaşıyor.

Hatta görüntülerde de göreceğiniz üzere dilenci çocukların ve onları oraya sevkedenlerin taşkın ve rahat tavırları cemaatin huzurunu kaçıracak noktaya geliyor.

Şehirdeki camilerde kılınan Cuma namazının ardından cemaatin çıkışını fırsat bilen bazı dilenciler cami önlerinden ayrılmazken ellerine almış oldukları naylon poşetleri açarak, cemaatten yardım etmelerini istiyor.

Camiden çıkan vatandaşların bir kısmı dilencilerin durumuna acıyarak yardımda bulunurken, bir kısım vatandaş da devletin kendilerine imkan sağladığı halde vatandaştaki dini duyguları sömürerek para kazanmanın doğru olmadığını söyleyip tepki gösteriyor.

Bu arada ekiplerin aldığı önlemler sonrası Orhan Camii, Tozlu Camii gibi merkezi camilerde dilenci sayısında bir azalma olduğunu tespit ettik. Fakat buralarda mesken tutamayan dilencilerin, diğer camilere dağıldığı da tarafımızca net bir şekilde tespit edildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]