Onu İtalya'daki yarışa Sofuoğlu hazırlıyor

Avrupa Superstock 1000 Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile her gün antrenman yaptıklarını belirterek, bunun faydasını yarışlarda gördüğünü söyledi.

Avrupa Superstock 1000 Şampiyonası'nda ilk iki yarışta aldığı dördüncülük ve birincilikle ikinci sırada bulunan Toprak, çalışmalarını Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pisti'nde sürdürüyor.

Toprak, her gün milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile antrenman yaparak, hafta sonu İtalya'da koşulacak sezonun 3. yarışına yoğun tempoda hazırlanıyor.

Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kenan Sofuoğlu'yla hemen hemen her gün antrenman yapıyoruz. Şampiyonla antenman yapmak kolay değil. Piste çıktığımızda 50 turdan aşağı dönmüyoruz. Zorlu bir antrenman oluyor. Kenan ağabeyin olması benim için çok iyi. Dünya şampiyonuyla antrenman yapmak herkese nasip olmaz. Bunun da tabii ki faydasını yarışlarda alıyorum."

Toprak, motosiklete babası Arif Razgatlıoğlu sayesinde başladığını anımsattı.

"Babası motorcu olmadan yarışlara başlayan çocuk yoktur." diyen Toprak, motosiklete ilk önce motokrosla başladığını sonra da racing kategorisine döndüğünü kaydetti.

Toprak, daha sonra Kenan Sofuoğlu'yla tanıştığını anlatarak, "Hedefimiz Kenan ağabey gibi olmaktı. Kenan ağabey sayesinde yurt dışına açıldık. 2015'te 600cc'de Avrupa şampiyonu olduk. Bu sene Avrupa Superstock 1000 Şampiyonası'nda yarışıyorum. Geçen hafta Hollanda'daki yarışta birinci oldum, Kenan ağabey de birinci oldu." diye konuştu.

"Tek hayalim Süperbike'ta yarışmak"


Şampiyonanın yeni başladığını, ilk yarışta dördüncü olduğunu ikinci yarışta birinciliği elde ettiğini kaydeden Toprak, İtalya yarışının hazırlıklarını Kenan Sofuoğlu ile sürdürdüklerini, buradan da zaferle dönmek istediğini anlattı.

Toprak Razgatlıoğlu, yarıştığı kategoride şampiyonluğu hedeflediğini dile getirerek, "Benim tek hayalim Süperbike'ta yarışmak ve dünya şampiyonu olmak. İleride Süperbike'ta dünya şampiyonu olduktan sonra MotoGP'den güzel teklif geleceğine inanıyorum. MotoGP, o zaman olur." diyerek sözlerini tamamladı.



6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]