Okul ve Sınıf Maketleri Sergisi Törenle Açıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖT) 2. sınıf öğrencileri tarafından atık malzemelerden hazırlanan okul ve sınıf maketleri sergisi törenle açıldı.

BÖT Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin "Öğrenim Tasarımı" dersinde atık maddelerden yaptıkları okul ve sınıf maketleri sergisi, Adapazarı Deprem Müzesinde Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Sevinç tarafından açıldı. Dekan Sevinç, geleceğin okul ve sınıflarını hayata geçiren öğrencileri kutlayarak başarılar diledi.

Eğitim Fakültesi Öğrenim Tasarımı dersi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çetin Baytekin, öğrencilerin geleceğin okul ve sınıflarını yaparken karton, kağıt, kibrit çöpü, naylon, ağaç parçası gibi atık malzemeleri kullandıklarını belirterek, "Yapılan maketler Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulan okul modelleridir. Öğrencilerimiz hayallerini maketlere yansıtmışlardır. Her bölgenin konumuna göre okul maketleri yapılmıştır. Okul ve sınıflar geleceği düşünerek dizayn edilmiştir. Hazırlanan okul ve sınıflarda öğrencilerin gelişimini sağlamak için her türlü araç, gereç ve donanım tasarlanmıştır" dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan geleceğin okul ve sınıf maketlerini satacaklarını ifade eden Baytekin, okul yaptırmak isteyen hayırseverleri bu projelerden almaya davet ederek, "Hayırseverlerimiz gelsin bu projeleri alsınlar ve istedikleri yere geleceğin okulunu yaptırsınlar" diye konuştu.

BÖT öğrencisi Füsun Rahmanlar ise, atık maddeleri kullanarak geleceğin okul ve sınıflarını maketlere yansıttıklarını kaydetti.

Sakarya, Kocaeli, Siirt, Gaziantep gibi yörelerin gereksinimine, Milli Eğitimin Amaçları, yeni programlar ve geleceğe yönelik okul ve sınıf tasarımlarının yer aldığı sergide 16 maket okul ve sınıf sergileniyor. Sergi 15 gün süreyle açık kalacak.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]