Öğretmenin kabul etmediği hediye kanserli çocuklara verildi

 Sakarya'da bir ilkokulda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sınıf öğretmenine hediye alınması için toplanan para, öğretmen ve sınıf annelerince kanser hastası çocukların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere  Lösemi ve Kanser Hastaları Sağlık Eğitim Derneği'ne (KANSERDER) bağışlandı.

Adapazarı ilçesindeki Şehit Ahmet Akyol İlkokulu'nda 2/D sınıf öğretmeni Gülcan Sevim Akbulut Beyhan'ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi istememesi üzerine, öğrencilerin aileleri tarafından toplanan para, sınıf annesi Gamze İnal ve diğer sınıf annelerin kararıyla kanser hastası çocukların isteklerinde kullanılmak üzere derneğe verildi.

KANSERDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak bu anlamlı davranıştan dolayı çok memnun kaldıklarını belirterek, bu davranışın Türkiye'de örnek teşkil etmesi için dua ettiklerini dile getirdi.

Öğretmen Beyhan da velilerin örnek davranışı sonrasında böyle bir karar aldıklarını ve bu şekilde bağışın gerçekleştiğini söyledi.

Bu bağışın kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Beyhan, "Gün benim için daha da anlamlandı. Sınıfımız adına tüm velilerimize, dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Sınıf annesi Gamze İnal da öğretmenin maddi anlam taşıyan bir hediye kabul etmemesi üzerine böyle bir karar alındığını belirtti.

Öğretmen Beyhan'ın toplanan parayı çocukların ihtiyaçlarında kullanılmasını tavsiye ettiğini kaydeden İnal, "Biz de diğer sınıf anneleriyle biraz daha farklı düşündük. Bizim çocuklarımızın iyi kötü her şeyleri var. Daha yardıma muhtaç çocuklara yardım etmek istedik. Öğretmenimiz de daha mutlu olur diye düşündük. Bu aslında öğretmenimizin isteğiydi. Böyle bir şey başlattık. İnşallah bu başlangıç olur. İnşallah diğer okullar ve sınıflar da yardımda bulunur. Çorbada bizim de tuzumuz olduysa ne mutlu bize." diye konuştu.

KANSERDER Yönetim Kurulu Başkanı Akar, sınıf öğretmeni Beyhan ve sınıf annesi Gamze İnal'a çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]