Öğretmen adaylarına Adapazarı anlatıldı‏

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli branşlarda ilk, orta, lise ve dengi okullarda görev yapmaları için atamaları yapılan 165 aday öğretmen, gerçekleştirilen “Çevreye Uyum Semineri” kapsamında Adapazarı Belediyesini ziyaret ettiler. Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer tarafından ağırlanan öğretmenlere belediyenin hizmetleri ve projelerinin yanı sıra ilçenin sosyal ve kültürel yapısı ile eğitim durumu hakkında bilgiler verildi.

Öğretmenlerle sohbet eden Başkan Yardımcısı Sezer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, genç öğretmenlere yeni başladıkları meslek yaşamlarında başarılar diledi.Adapazarı Belediyesinin eğitim alanında yaptığı hizmetler ve eğitim kurumlarıyla olan diyaloglar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Sezer, “Aday öğretmen kardeşlerimize öncelikle Belediyemize yaptıkları bu nazik ziyaretten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlik sadece bir meslek değil bir hayat biçimidir, sizler çocuklarımıza yol açıyorsunuz, yol gösteriyorsunuz. Böylesine kutsal bir mesleği tercih ettiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. Adapazarı Belediyesi olarak bizim önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. Sizlerin çocuklarımıza vereceğiniz her bilgi, onlara katacağınız her katkı bizler için, bu toplum için son derece önem arz ediyor” dedi.

"Öğretmenlik mesleğinin kaynağı sevgidir, merhamettir"


Daha önce 11 yıl öğretmenlik yaptığını belirterek sözlerine devam eden Başkan Yardımcısı Sezer,  “Öğretmenlerimiz öğrencilerine öyle güzel bir ahlak yansıtsınlar ki öğrencinin zihninde canlandığı her an o öğrenciye bir ahlak dersi olsun. Öğretmenlik mesleğinin kaynağı sevgidir, merhamettir. Sizler işleyen büyük bir makinenin küçük bir dişlisi olmaya gitmiyor, yepyeni bir dünya inşa etmeye gidiyorsunuz. Aziz öğretmenler, bu toprakların batısına, doğusuna, kuzeyine, güneyine, merkezine, en ücra köşesine, her yerine sizi sevgi ekmeye gönderiyoruz. Allah tohumunuzu bereketli kılsın, gelecek nesillerin yolunu açık eylesin” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]