Öğrencisini kaçıran öğretmen yine firar etti

2012 yılında Sakarya'da yaşanan olayda, bir ilköğretim okulunda Fen Bilgisi öğretmeni olan Mesut T., 14 yaşındaki öğrencisi A.A.'yı kaçırmış ve olaydan 115 gün sonra yakalanmıştı. Cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edilen Mesut T.'ye bir kez daha hapis cezası çıkınca firar etti.

ÇARŞAF GİYİP KAÇIRDI

Türkiye onu 7 Nisan 2012 yılında 14 yaşındaki öğrencisini kaçıran öğretmen olarak tanımıştı. Kendinden 20 yaş küçük olan öğrencisi A.A.'yı kaçırmak için çarşaf giyip kadın kılığına giren Fen Bilgisi öğretmeni Mesut T., dişçiye gelen öğrencisini annesinin yanında kaçırmıştı. Yapılan bütün aramalara rağmen bulunamayan küçük kızın ailesi bir televizyon programında yardım istemişti.

BAŞBAKAN DEVREDE

O dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bulun' talimatıyla birlikte jandarma ekipleri, öğretmen ile küçük kızın bulunduğu Kocaali'ye gece baskını düzenlemişti. Tam 115 gün sonra Kestanepınar Köyü'nde yakalanan öğretmen ile öğrencinin alıkonmasına yardım ettiği ileri sürülen şüpheliler yargılanmış ve Mesut T. 30 yıl hapis cezası almıştı. Yaşı küçük kız ise koruma altına alınmıştı.

YARGITAY 'HAPİS' DEDİ

Yaşanan bu olaylar sonrasında Geyve Açık Cezaevi'nde yatan Mesut T., geçen yıl çıkan Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye edildi. Ancak dosyası 'temyiz' için Yargıtay'da bulunan Mesut T.'ye Başkent'ten kendisi için acı haber geldi. Dosyasındaki bazı suçlardan dolayı Yargıtay'dan Mesut T.'nin bir kez daha cezaevine girmesini hükmetti. Bu gelişme ile beraber Mesut T. firar etti.

POLİS ONU ARIYOR

Yapılan bütün tebligatlar ve aramalara rağmen bulunamayan eski öğretmen Mesut T., sırra kadem bastı. Bu arada Mesut T.'nin kaçmadan önce 18 yaşına basan eski öğrencisi A.A. ile evlendiği ve eski öğrencisi iken eşi olan A.T.'yi de yanına aldığı öğrenildi. Eski öğretmeni ile evlendikten sonra eşiyle birlikte giren A.T.'nin dedesi İ.K. ise 'Torumun bulunmasını istiyorum" dedi.

 

Kaynak: SakaryaHalk

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]