Öğrencilere "Teknolojiyi Bilinçli Kullanmak" anlatıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Teknolojiyi Bilinçli Kullanmak’ konulu konferans Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SGM Konferans Salonu’ndaki programa Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar’ın yanı sıra, SGM Yaz Okulu eğitmenleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasında söz alan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Karapınar, bilgisayar ve televizyon kullanımına aşırı zaman ayırmanın neden olacağı olumsuz sonuçlara değindi.

Konferansın devamında konuşan Sosyolog ve Aile Danışmanı Semiha Sezer ise, “Sosyal Gelişim Merkezi’nde Yaz Okullarına devam eden öğrencilerimiz için bir anket çalışması gerçekleştirilmiş. Ankette çocuklara yaz tatillerini hangi aktivitelerle geçirmek istedikleri sorulmuş. Anket sonucunda, öğrencilerin yüzde 70’inin bilgisayar ve televizyon izleyerek tatili değerlendirmek istedikleri sonucuna varılmış. Bilgisayar ve televizyonun fazla kullanılması tehlikeli bir silaha dönüşebilir. Sağlığımızı ve sosyal yaşamımızı olumsuz etkiler. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite her geçen gün artıyor. Fazla televizyon seyretmenin zekâ gelişimini olumsuz etkilediğini asla unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]