Öğrencilerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Serdivan Hakkı Demir Ortaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla etkinlik düzenledi.

Etkinlik düzenleyen öğrenciler, okul bahçesinde "Zeytin Dalı" yazısı figürü oluşturup, Afrin operasyonunda şehit olan askerlerin adlarını söyleyerek yoklama aldı.

Okul Müdürü Mesut Gürel, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, Zeytin Dalı Harekatı'nın terör unsurlarının bertaraf edilmesi, o bölgede yaşayan Müslümanlara güvenli ortam oluşturulması ve vatana gelebilecek tehditlerin kaynağında yok edilmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Operasyonda şehit olan askerleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Gürel, şöyle konuştu:

"Onlar bu vatan için, bu millet için, bizler için, Müslümanlar için, mazlumlar için canlarını ortaya koyan kahramanlardır. Hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de bu vatan için üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yaparak onlara olan minnet borcumuzu ödeyeceğiz. Sizler bu vatanın evlatları, geleceğin 'Mehmetleri'siniz. Gelecekte bu bayrağı sizler devralacaksınız. Bize düşman olanlar unutmasın ki, bu memleketin yiğitleri bitmez. Hepimiz Mehmetiz, Bir ölür bin diriliriz."

Etkinlik, öğrencilerin "Hepimiz Mehmetiz, Bir ölür bin diriliriz" sloganının ardından sona erdi.

Ayrıca, öğrencilerin operasyona katılan askerlere mektup yazdığı ve bu mektupların en kısa zamanda ulaştırılacağı bildirildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]