Öğrenciler Nevruz'u böyle kutladı

Geleneksel kültür değerlerimiz içerisinde yer alan “Nevruz Bayramı”, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi ve Adapazarı Fatih İlkokulu işbirliğinde coşku içinde kutlandı.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip baharın müjdecisi olan “Nevruz Bayramı”  kutlamalarına; Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Adapazarı Fatih İlkokulu bahçesinde yapılan Nevruz kutlamalarında ateşin üzerinden atlanılması, temsili demir dövülmesi, yumurta tokuşturma, ok atma ve at binme gösterisi gibi çeşitli etkinlikler yapıldı.

Nevruz; yeni gün, yeni yıl demektir. Nevruz ile birlikte yenilik, canlılık, dirilik olacağına, insanların da yeni bir ruha kavuşacağına inanılmaktadır. Nevruz bu yönüyle iyiyi, güzeli ve mutluluğu sembolize eder. Nevruz 1995 yılından itibaren ülkemizde bayram olarak kabul edilen bir gün olarak ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 2010 yılından itibaren Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 21 Mart’ı “ Dünya Nevruz Bayramı olarak” kabul etmiştir. 
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]