O mahalleye 'Kentsel Dönüşüm' geliyor

Adapazarı Belediyesi Aralık ayı Olağanüstü Meclis toplantısı Başkan Vekili Erol Aydın Başkanlığında yapıldı. Tek madde üzerine toplanan mecliste Komisyondan gelen Evren Mahallesi’yle ilgili Kentsel Dönüşüm kararı onaylandı.

Erol Aydın Başkanlığında Olağan üstü toplanan Adapazarı Belediye Meclisi, Evrenköy Mahallesi’nde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesi maddesini oy çokluğuyla onayladı. Gündemle ilgili söz alan Hacı Rüstem Pirimoğlu, “Evrenköy’de güzel bir çalışma yapılacak ancak hak sahiplerinin mağdur olmadan yapılmasını istiyoruz. Mahalle halkından görüştüklerim ‘Kentsel Dönüşümle biz buradan nasıl hak sahibi olacağız’ diye soruyorlar. Bu mahallemizde 1300 hanemiz var, 200’ünün elinde hisse senedi var. Hisse senetleri ellerinden alınmış. Bir şirket buradan 10 yıldır arsa satıyor. Biz Kentsel Dönüşümü destekliyoruz ama mağdur etmeden nasıl yapabiliriz bunu düşünüyoruz” dedi.

 

Meclis Başkanlığını yapan Erol Aydın, “Biz sadece mecliste kararını alacağız. Hep birlikte istişare edilerek nasıl bir proje yapılması konusunda karar alınacak.”dedi. İmar ve Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli, “Tapudan 15 Ekim’de aldığımız son resmi rakamlarda mülkiyet 242 kişi hak sahibi görülüyor. Tapuda hisseder olmayıp orada yaşayan 1014 bağımsız bulunuyor. Projenin öncelikli hedefleri arasında mülkiyet problemini çözmek bulunuyor. Sonrasında da imara uygun olarak yapılmayan binalarla ilgili çalışacağız.”dedi. MHP’li meclis üyelerinin de destek verdiği kararda, vatandaşın 3 kuşaktır devam eden tapu sorununa çözüm getirileceği kaydedildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]